Termenul limita pentru plata impozitelor locale este 30 septembrie

1
1.197 vizualizari
views

Codlenii  mai au la dispoziţie cateva zile  pentru a plăti cea de-a doua  tranşă a impozitelor şi taxelor locale, fără a include  penalităţi.

Cei care au achitat  integral obligaţiile pentru anul în curs, până la 31 martie, au beneficiat  de o reducere de 10%din suma datorata.

Contribuabilii care nu au platit prima transa a impozitelor pana la aceasta data, au primit penalitati pentru majorari de intarziere de 2 %.

Cea de-a doua tranşă de plată a impozitelor se poate face, fără penalităţi, până la data de 30 septembrie.

Depasirea acestui termen atrage dupa sine calcularea unor penalitati usturatoare, care ajung pana la 2% pe luna  sau fractiune de luna.

Codlenii trebuie sa isi achite la termen  darile aferente, alttfel se va trece si  la proceduri de executare silita.

Potrivit Corinei Slaveanu, sef serviciu Directia Impozite si Taxe Locale Codlea: ,,Pentru cei care nu isi platesc darile pana la 30 septembrie, se vor percepe penalitati, iar apoi se va emite o somatie de executare silita. Daca in cursul anului curent, impozitul nu va fi achitat, se va trece la proprirea pe salariu/pensie pentru persoanele fizice si pe cont la agentii economici”.

De asemenea, anul acesta s-a trecut si la masuri de sechestru pe autoturisme:

,,Pentru intarzieri majore la plata impozitelor,  anul acesta s-au ridicat  in jur de 10 autoturisme in Municipiul Codlea.

Primaria Codlea a contractat o firma de specialitate pentru sechestru masini, acestea fiind puse la valorificare. Taxa de ridicare a fost de 200 ron, iar cei carora li s-a pus sechestru pe autoturism, si-au achitat obligatiile catre stat in termen de 15 zile” precizeaza Corina Slaveanu.

Este bine de stiut ca se va trece si la valorificarea de imobile”.

Impozitele si taxele se pot achita la casieriile  Directia Generala pentru Taxe si Impozite Locale.

Reprezentantii de la impozite si taxe  se asteapta ca numarul celor care vor veni la ghisee sa isi achite darile, sa creasca la inceputul saptamanii viitoare.

Programul de lucru:

Luni – Miercuri: 8:00 – 13:30

Joi: 8:00 – 13:30 si 15:00 – 17:00

Vineri: 8:00 – 17:00


Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. o masura aberanta. primaria nu face nimic anticipat pt. cetateni. de ce trebuie sa platim impozitul anticipat. trebuia sa se ramana la 4 transe , ultimul termen pe 15 decembrie.

Comments are closed.