Toaletări de arbori făcute ,,ca-n codru” la Codlea

1
1.111 vizualizari
views

Nu mică ne-a fost mirarea să constatăm dezastrul creat de către (..?!..) în momentul în care am fost sesizaţi de către o cititoare că nucul din faţa imobilului în care locuieşte, dar şi alţi copaci, aproape că au disparut sub privirile îngrozite ale locatarilor. Toată ziua, ,,specialişti” în protecţia mediului înconjurător au tocat mărunt cu drujbele ultimele fărâme de verde din cartierul Colorom. ,,Au lăsat doar cioate. Ca în codru i-au ciopârţit”, ne spune o doamna în vârstă. Doamna Laura, cea care ne-a sesizat, ne-a întâmpinat cu lacrimi în ochi: ,,Cum să suporţi o nedreptate mai mare? Şi-au bătut joc! Am fost la primărie şi m-au trimis la Serviciul de Gospodărire Comunală „Măgura Codlea”, au spus că în atribuţiunile lor intră toaletarea copacilor. ,,Nu am să las lucrurile aşa. Când am tras-o la răspundere pe şefa asociaţiei de locatari, mi-a răspuns că nu este treaba mea, că trebuia făcută curăţenia de primăvară. Dar pe noi nu ne-a întrebat nimeni, nimic”.

Am cules pentru cititori părerea unui specialist în domeniu.

,,Retezarea anuală a coroanelor unor arbori, salcâmi, castani, arţari, păstrând doar trunchiul şi părţile bazale ale ramurilor inferioare, este o practică nejustificată, deosebit de păgubitoare, epuizând treptat capacitatea de refacere a coroanei şi scurtând viaţa arborilor. Toată lumea ştie că dacă tai mai mult de 30-40% din coroana copacilor, aceştia se usucă în majoritatea cazurilor” – Prof. Univ. Dr. Ana-Felicia Iliescu

Nu ştiu dacă este vina primăriei, a compartimentului de resort sau chiar a celor care au tăiat în necunoştinţă de cauză. Cert este că răul facut nu poate fi îndreptat. Şi când ne gândim că unii dintre noi se străduiesc să planteze fapte bune..

Toaletare de arbori la Codlea

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

Comments are closed.