Testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV, la Spitalul Municipal Codlea

0
776 vizualizari
views

Femeile din Codlea se pot programa de astăzi programeze la testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV în cadrul centrului de recoltare organizat la Spitalul Municipal Codlea.

Femeile din Codlea şi împrejurimi, cu vârsta între 24–64 de ani, sunt invitate să se programeze, începând cu data de 29 iunie 2023, la testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV, în cadrul centrului de recoltare organizat la Spitalul Municipal Codlea.

Pentru a fi asigurat accesul facil al femeilor sănătoase la serviciile medicale de screening în regim ambulatoriu, acestea se pot programa telefonic la numărul 0268.252.153, iar recoltarea se va face în Cabinetul de Obstetrică-Ginecologie din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Municipal Codlea.

Un test de 5 minute pentru 5 ani de linişte!!!

Screening-ul salvează vieţi, iar cancerul de col uterin este unul dintre formele de cancer care poate fi prevenit şi depistat precoce.

În cadrul programului de screening, femeilor le sunt recoltate probe pentru testare Babeş Papanicolau, lagrupa de vârstă 24-29 de ani, şi testarea HPV, la grupa de vârstă 30-64 de ani, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Cancerul de col uterin este o boală ce poate afecta femeile de orice vârstă, însă aproape jumătate din cazurile de cancer de col uterin apar între 35 și 55 de ani, dar este una dintre puținele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce!

Ce este screening-ul cancerului de col uterin?

Screening-ul cancerului de col uterin este o metodă de prevenire a cancerului prin detectarea și tratarea anomaliilor precoce care, dacă nu sunt tratate, ar putea duce la cancer la colul uterin al unei femei. Riscul de cancer de col uterin invaziv este redus cu până la 90% pentru femeile care participă în mod regulat la programe organizate folosind oricare dintre cele două teste de screening recomandate. Cu alte cuvinte, 9 din 10 cancere invazive pot fi prevenite prin screening.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ