Tamponare cu „cântec” pe o stradă din Codlea

0
972 vizualizari
views

Evenimentul rutier s-a petrecut în seara zilei de 30 aprilie, pe fondul neacordării de prioritate. Conducătorul unui autoturism marca Fiat, care rula pe strada Carpați, a intrat în intersecția cu strada Câmpul Alb fără să se asigure, fiind surprins de o mașină Dacia Logan, la volanul căreia se afla o șoferiță. Ambele autoturisme au suferit avarii, însă persoanele implicate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

După ce ambii șoferi au trecut peste momentul șocului cauzat de accident, aceștia au considerat că pot face o amiabilă pentru a evita discuțiile la poliție, urmând ca bărbatul să-i ofere în acest sens asigurarea RCA a mașinii sale. Omul de bun simț și-a recunoscut vina până când a apărut fratele acestuia, cetățean de etnie rromă, care a crezut că printr-o atitudine de mare tupeist va reuși să-și impună punctul de vedere, acuzând-o pe femeie că circula cu o viteză nebună, probabil peste 100 km/h. Colegii femeii care abia ieșise pe poarta fabricii, veniți la fața locului, l-au pus la punct pe individ, spunându-i să își vadă de treabă întrucât nu a fost el șoferul și nici acolo nu s-a aflat.  Supărat, omul a zis că sună să vină poliția de la Brașov, că lui (fratelui) trebuie să îi repare mașina. S-a mai scandalizat preț de câteva minute în încercarea de a o intimida pe șoferița care circulase regulamentar, însă fără succes. Colegii acesteia au rămas de neclintit.

Interesant este faptul că, la venirea echipajului de poliție, fratele șoferului din Fiat a încercat să speculeze lipsa indicatorului rutier STOP pe sensul de deplasare al mașinii, astfel că Dacia Logan ar fi trebuit să-i acorde prioritate de dreapta. Teoretic are dreptate, practic trebuia să se asigure la intrarea într-o intersecție „nesemnalizată”, ori în cazul său a fost efectiv suprins de mașina femeii.

De cealaltă parte există probabilitatea ca femeia să fi reușit evitarea impactului dacă ar fi fost mai atentă, întrucât aceasta circula cu viteză redusă, posibil sub 30 km/h pentru că în urma tamponării mașina Fiat, o mașină ușoară dealtfel, s-a deplasat doar 3-4 m înspre dreapta.

Oricum ar sta lucrurile, ambii conducători auto își vor rezolva problema la poliție.

20150430_184019 (Copy) 20150430_184053 (Copy) 20150430_185032 20150430_191011 20150430_191033 (Copy)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic