Supraviețuirea eului – Proiect desfășurat de elevii Liceului Teoretic Ioan Pascu

0
2.574 vizualizari
views

În perioada martie-iunie 2017, Liceul Teoretic ,,IoanPascu’’ a organizat proiectul ,,Supravietuirea eului’’ susținut de Inspectoratul Școlar Județean Brașov, în colaborare cu Fundația Comunitară Țara Făgărașului și finanțat de Arvato Bertelsmann prin programul Arvato Alternative Language.
Proiectul este unul de dezvoltare și promovare a limbii engleze și germane, precum și de creștere a pasiunii pentru aceste limbi. Coordonatoarele proiectului doamna profesor Oana Lungu, prof. limba engleză și doamna prof. Alexandra Tudor, prof. limba germană, cu sprijinul unor profesori din scoala, au folosit aceste doua limbi moderne ca mijloace către un scop mai înalt, la baza căruia stă acest proiect.

Acesta a fost înființat din dorința de a veni în sprijinul adolescenților care se confruntă cu problemele tipice vârstei: stimă de sine scăzută, neîncredere în propriile abilități, depresii, confruntarea cu influențele exterioare negative, prelucrarea emoțiilor care succed această etapă de dezvoltare etc. Pentru prelucrarea acestor probleme, doamnele profesoare au propus să se lucreze la o mai bună cunoaștere de sine, la o mai bună cunoaștere a mediului înconjurător și a societății cu cerințele si exigențele sale utilizand cele doua limbi moderne.
Abordarea subiectului a fost una pluri-, inter- si transdisciplinară, participând profesori din diferite arii curriculare la proiect, oferind astfel o analiza din punct de vedere matematic, chimic, filozofic si psihologic. Faza de cunoaștere a fost urmată de transmiterea metodelor pentru aplicarea celor învățate.
În data de 8.07. elevii au putut demonstra ce au învățat prin prezentarea scurtmetrajelor filmate de către ei pe această temă. Elevii au fost foarte încântați de acestă activitate, astfel încânt a fost înființat un club de film si teatru în limba engleză și germană în școală.

DSC_1154 (Copy) DSC_1193 (Copy) DSC_1201 (Copy) DSC_1213 (Copy)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic