Străinii prinși muncind la negru în urma unor controale ale poliției

0
2.628 vizualizari
views

Nu doar românii muncesc fără forme legale în țările din Uniunea Europeană, ci și străinii fac acest lucru în țara noastră. Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Braşov au efectuat, în data de 04/05 august a.c., o acţiune în cooperare cu IPJ Braşov – Secţia 1 Poliţie Braşov şi ITM Braşov pe linia prevenirii şi combaterii muncii ilegale a străinilor pe raza de competenţă.
Astfel, pe timpul desfăşurării acţiunii au fost depistaţi 4 cetăţeni străini care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale la o societatea comercială care deţine un local în centrul vechi al municipiului Braşov. Persoanele, cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani, sunt originare din Republica Moldova.
Străinii au intrat legal pe teritoriul României, cu paşapoarte biometrice, document care le permite o şedere pe teritoriul ţării de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de şedere, fără a avea drept de muncă. Totodată, societatea comercială nu a solicitat pentru cetăţenii moldoveni avize de muncă sau detaşare, încălcând astfel pervederile OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României, fiind sancţionată cu amendă contravenţională în cuantum de 40.000 lei.
Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic