Sportul, cel mai bun ambasador pe care îl poate avea o națiune

0
2.622 vizualizari
views

“Sportul este cel mai bun ambasador pe care îl poate avea o națiune, acesta având capacitatea de a transcede barierele geopolitice. În sport nu există discriminare, nu ne limităm la probleme legate de rasă, gen, religie. Toți avem același obiectiv de a ne exprima valoarea prin abilitățile sportive. Întreaga lume are nevoie de modele, are nevoie de exemple concrete care să demonstreze că oamenii din oricare colț al lumii pot găsi o cale de comunicare, se pot exprima armonios și pot tinde spre perfecțiune prin sport”.

Este declaraţia făcută de ministrul Tineretului şi Sportului Marius Dunca, la deschiderea  Campionatelor Europene de Gimnastică. Competiţia, organizată după 60 de ani de România, contribuie la repunerea ţării noastre pe harta gimnasticii mondiale. Primele rezultate înregistrate de sportivii noştri i-au bucurat pe români.

„Le doresc succes tuturor sportivilor, dar, bineînțeles că mi-aș dori cât mai multe medalii din partea gimnaștilor noștri. Aștept de la ei să ne redea acea demnitate și mândrie de a fi români. Pentru că gimnastica ne-a oferit de-a lungul timpului multe bucurii. Mi-aș dori să obținem cât mai multe medalii la aceste Europene. Pentru că medaliile ne pot reda speranța unei reveniri a gimnasticii românești. În calitate de ministru, sunt un partener și un susținător al sportivilor. Să le dea Dumnezeu putere și sănătate pentru a câștiga medalii. Pentru că este un moment în care ei ne pot aduce bucurie”, a afirmat ministrul.

Marius Dunca a anunţat că va avea întâlniri pe tema organizării campionatului şi după încheierea acestuia. Scopul este definitivarea unei strategii pe termen mediu şi lung în ceea ce priveşte pregătirea gimnaştilor, împreună cu reprezentanţii federaţiei. În plus, pentru că este clară contribuţia unor astfel de evenimente la construirea unei imagini pozitive a României, ministrul are în vedere candidaturi şi pentru alte campionate, din alte ramuri.

„Îmi doresc ca, în viitor, astfel de competiţii să fie organizate şi la Braşov. În acest moment nu există infrastructura necesară, însă voi face tot ce îmi stă în putere pentru a dezvolta tot ceea ce înseamnă sport şi în oraşul meu cel mai drag.”, a completat ministrul Marius Dunca.

dunca

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic