Spitalul Municipal Codlea NU se va inchide !

9
2.245 vizualizari
views

Ieri 17.02.2011 reprezentanţii Prefecturii Braşov au înaintat Ministerului Sănătăţii o nouă propunere contra transformarii  Spitalului Municipal din Codlea in azil de batrani.  Astfel, Spitalul Municipal Codlea nu se va inchide, insa se vor aplica o serie de restructurari,  in activitatea ambulatoriului, de asemenea  va fi redus numarul de paturi de la 70 la 55,  alta schimbare este adusa  serviciului de  garda care nu va mai exista,  urgentele fiind transportate la Spitalul Judetean  Brasov, alt aspect este ca internarile pentru bolile cronice la Spitalul Municipal Codlea vor fi coordonate de catre medicul de familie. In acelasi timp o alta propunere a autoritatilor locale pentru a pastra Spitalul Municipal Codlea este punerea la dispozitie a unui spatiu in incinta Spitalului unde sa functioneze o policlinica cu program de 12 pana la 18 ore pe zi, cheltuielile de intretinere sa fie suportate da catre autoritati,  iar activitatea medicala  sustinuta de catre CAS. Surse din cadrul Primariei Municipiului Codlea au declarat ca Ministerului Sănătăţii a fost de acord cu aceste propuneri, urmand ca in scurt timp sa emita un comunicat cu privire la decizia de a nu inchide Spitalul Municipal din Codlea. Subprefectul Carol Ambrus a declarat  de asemenea pentru BzB.ro ” Noi credem că este o reformă pertinentă a sistemului sanitar braşovean, mai ales că şi autorităţile publice locale fac un efort pentru a menţine spitalele şi asistenţa medicală pentru cetăţeni”

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

9 COMENTARII

 1. Cateva precizări foarte importante:
  1. Nu există încă absolut nicio decizie semnată în sensul menţinerii spitalului codlean. Aceasta este doar o propunere pe care prefectura a transmis-o ministerului, nicidecum o hotărâre luată. Aşadar, ideea că „spitalul nu se închide ” este încă incertă.
  2. Consiliul Local Codlea a aprobat un memoriu prin care se cerea menţinerea spitalului la stadiul actual. Propunerea prefecturii prezentată mai sus NU este ceea ce s-a decis în cadrul şedinţei de CL din 7 februarie 2011.
  3. Desfiinţarea camerei de gardă / urgenţei este absolut de neacceptat. Restructurarea propusă este contrară intereselor şi cererii codlenilor.
  4. Până în acest moment s-au strâns peste 2500 de semnături de la cetăţenii din Codlea pentru susţinerea spitalului ÎN FORMA ACTUALĂ.
  5. Din discuţiile purtate astăzi cu medicii de familie şi din spitalul Codlea, soluţia prezentată mai sus nu este acceptabilă.

  Sâmbătă, 19 februarie, de la ora 12, se va organiza în promenadă o manifestaţie de susţinere a spitalului nostru. Aşteptăm toţi codlenii!

  Detalii aici: http://erwinalbu.blogspot.com/2011/02/sambata-19022011-ora-12-iesim-in.html

  • la 12 sigur voi fi acolo……macar nu voi trai cu regretul ca poate puteam schimba ceva si n-am facut-o….pana nu exista ceva concret, nu te poti increde in nici o stire…….politicienii sunt schimbatori…..si cel mai important cei mai aprigi manipulatori

 2. Apreciez raspunsul prompt, insa acest comunicat a a venit din partea purtatorului de cuvant al Primariei orasului Codlea.
  1.Nu exista inca, dar a fost aprobat verbal ca spitalul nu se va inchide.
  2. Daca se propunea ce s-a votat in sedinta de consiliu, cu siguranta s-ar fi inchis spitalul, parerea mea, de altfel eu stiu ca la „conceptul” de mentinere a Spitalului au lucat impreuna conducerea Spitalului si reprezentantii Primariei.
  3. Aici sunt de acord cu tine, insa de unde se pot scoate bani ca sa nu fie inchis ? , trebuie ceva real, si eu imi doresc sa nu se inchida, dar nu cred ca pot sa platesc eu cheltuielile de acolo !
  4. Revin cu ideea de la punctul 3, aceste 2500 de semnaturi inseamna dorinta orasului, dar nu si un buget ce poate sustine spitalul, hai sa mai facem un formular sa vedem cati din cei 2500 de cetateni sunt dispusi sa doneze o suma de bani pentru spital .
  5. Nici aici nu inteleg, atunci cine a participat la conceperea propunerilor de a nu inchide spitalul ? nu cred ca conceptul a fost facut numai de primarie … aici lipseste ceva din peisaj .

  • Draga Robert,
   Cu tot respectul, nu exista asa ceva ca aprobare verbala. E vorba de un minister aici…nu de joaca din fata blocului. Fara suparare, normal ca nu esti tu de vina,dar asa m-am saturat cum se iau decizii in Romania, asa, verbal si de azi pe maine….

   Si ce e nou pentru mine este ca avem un purtator de cuvant in primaria Codlea, pentru ca nu prea exista functia asta , desi poate ca am avea nevoie(cu siguranta nu e vina ta, inteleg ca cineva s-a prezentat asa, dar chiar as vrea si eu sa stiu cine se intituleaza/prezinta purtator de cuvant al Primariei Codlea, pentru ca nu exista postul acesta).

   La punctul 2.) Daca nu se propune ce am votat in consiliu, atunci nu mai are rost consiliul. Cine decide sa se propuna altceva din partea Codlei !? Daca consiliul a adoptat ceva, aia trebuie propus, nu altceva. Altfel acest consiliu este degeaba.

   La punctul 3.) Cheltuielile nu sunt chiar cele mai mari. Exista cofinantare, coplata, solutii. Am depus niste propuneri concrete la consiliu. Decizia ministerului a fost pripita, nu a avut la baza o analiza financiara clara. Spitalul nu are DELOC datorii. Se mai pot face economii insa se pare ca. Exista solutii de sustinere.

   La punctul 4.) Am venit cu propunerea de introducere a unei taxe locale. Cetatenii au raspuns afirmativ pana acum. Bineinteles ca trebuie o analiza serioasa asupra oportunitatii si cuantumului. Si mai exista solutii daca stam sa judecam nitel.

   La punctul 5.) Si eu as vrea sa stiu cum de propunerea consiliului a devenit „putin” altceva….

   Prin toate astea demonstram ca nu asa ar trebui sa se faca treaba in Romania. Nu asa se hotaraste peste noapte desfiintarea spitalului fara ca nimeni din teritoriu (inclusiv cei care reprezinta partidul de guvernare) sa stie, si nici asa nu se fac propuneri din partea prefecturii, nici asa nu se arunca la cos o hotarare de consiliu local…si nici asa nu se anunta ca s/a hotarat VERBAL ca totusi nu se desfiinteaza….

   Oricum, multumesc Robert pentru prezentarea ta.

 3. Sa scriu si eu pe puncte? 1, 2, 3, 4, 5? 🙂 Lucrurile sunt foarte simple din punctul meu de vedere. Spitalu ramane, dar se va reorganiza (lucru normal), Erwin iese in strada sa sustina spitalul pana vede negru pe alb actul autoritatilor, oamenii nu vor fi de acord sa cotizeze local (sunt si asa saraci), deoarece platesc deja un CAS, cele 2500 de semnaturi vor fi expuse peste 50 de ani la Muzeul Codlei (sper sa avem unul), iar Codlea Info va prezenta in continuare evenimentele cu obiectivitate. 🙂

  • Din pacate iesitul in strada a ajuns ultima solutie pe care o mai vad… Felul in care se iau sau se ignora deciziile este dispretuitor la adresa cetatenilor…si falimentar pentru tara.

   Apropo, o stire de ultima ora>Primaria Codlea a retras actiunea in instanta impotriva firmei de ridicari…astia suntem…

 4. Cel mai mult ma incanta ideea cu muzeul … eu va ajut cu poze la Muzeu :))
  De restul sunt satul ca si toata lumea …

Comments are closed.