Social: Copilăria nefericită a cerșetorilor din Codlea

0
975 vizualizari
views

cersetori codlea (1)

Își fac veacul zilnic între cele două supermarketuri din oraș sau în față la ciupercuță, abordând persoanele care ies cu coșul plin de la cumpărături, respectiv pe cei care își cumpără covrigi.  Copiii sunt deja cunoscuți, iar oamenii s-au obișnuit cu ei. Nu sunt agresivi, uneori au tendința de a insista să îți ceară bani devenind agasanți, însă puțini dintre cititori cunosc probabil faptul că acești copii nu se află din voia lor acolo. Împinși de părinți (tutore), deseori amenințați cu bătaia, ei trebuie să producă zilnic. Se mulțumesc cu o coajă de pâine sau un corn, iar banii sunt luați de cei care îi exploatează. Proprii părinți.

Copiii știu că nu fac bine că cerșesc. La vederea aparatului de fotografiat și-au ascuns chipurile sub bluzele ponosite pentru că, de rușine spun ei, nu vor să apară la ziar, însă cel mai probabil au fost instruiți să se ferească. Până să realizeze că suntem acolo pentru a-i supraveghea, unul dintre micii cerșetori s-a apropiat de mașina noastră și a cerut bani, după care s-a retras.

Întâmplarea face ca cei doi să fi agresat un grup de câțiva elevi de vârsta lor, care mergeau către casă la terminarea orelor. Le-au împărțit câțiva pumni elevilor, iar când au fost întrebați de ce au procedat așa, au motivat că și ei au fost agresați la rândul lor.

Oricum ar sta lucrurile, încă nu s-a găsit o soluție pentru rezolvarea situației cersetorilor copii.

Copii la cerșit (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic