Soarta Spitalului Codlea se decide pe 2 august

6
1.902 vizualizari
views

Astazi la Curtea de Apel Brasov s-a judecat un nou termen in procesul intentat impotriva hotararii de Guvern nr.345, emisa in data de 31.03.2011, potrivit careia Spitalul Municipal Codlea este trecut pe lista unitatilor medicale care nu mai pot incheia contract de finantare cu CAS incepand cu data de 1 aprilie, situatie suspecta avand in vedere ca proiectul acestei HG a fost lansat  si adoptat in aceeasi zi, cu termen de punere in aplicare incepand cu a 2-a zi (1.04.2011).

Prezenti in sala de sedinta au fost reprezentantii partilor reclamante: avocat Cristina Gheorghe pentru Spitalului Codlea, Satran Paula – consilier juridic din partea Municipiului Codlea si a primarului Alexandru Popa, iar din partea consiliului local –  Butnariu Carmen. Au asistat la sedinta dr. Coste Claudia, director al spitalului si fostul consilier local, Erwin Albu.  Argumentele prezentate in vederea suspendarii deciziei Guvernului au fost sustinute la unison, singura diferenta fiind data de faptul ca reprezentantul legal al  municipiului si al primarului a afirmat ca nu poate declara daca spitalul din Codlea functioneaza sau nu, in conditiile in care se asigura actul medical de urgenta la limita de avarie, respectiv o treime din capaciatatea de functionare a spitalului. Toate serviciile asigurate realizandu-se in sistem de coplata pe baza de voluntariat si sponsorizari. In ultimele 30 de zile au fost tratate in aceasta unitate peste 800 de cazuri, dintre care 12 in regim de maxima urgenta . Conform rapoartelor medicale intocmite, cele 12 cazuri s-ar fi soldat cu deces daca nu s-ar fi acordat primul ajutor imediat.

Instanta a luat act de concluziile formulate de aparatorii partilor reclamante, urmand sa se pronunte in data de 2 august.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

6 COMENTARII

 1. Il auzisem pe Băse în campania orală, sau electorală cum promitea el cu spitalele. Și cum moralul meu e la pământ. Am văzut clipul de la consiliul orășenesc și e normal să îmi vărs nervii aici (scuze Domnului Dorin Saramet pt că imi foloses din plin “spiritul libertății de exprimare”, că de-asta îl am nu să mă fac fiu de arestat și să câștig unici. 200 de spitale au fost închise, copii de două zile au fost scoși din spital și duși la mama naibii prin alte părți. Au fost făcute din spitalele alea cateva azile de bătrâni, care ce-i drept aia lipsea. Când stăteam cu erecția până la grindă chiar mă rodea întrebarea ce-i lipsește României. Spitale noi, cu aparatură nouă ne trebuie? Doamen ferește, pleacă ghionoaie. Le închidem pe alea vechi. De ce Dumnezeu să fim productivi și să facem treaba să meargă, luăm roți întregi din angrenaj și îi spunem să meargă. Păi doar suntem români ce pizda mă-sii. Ne-am umplut de oameni care le știu pe toate mult mai bine. Ne-am umplut de rahat mâncând sarmale cu mămăliguță. Ne-am umplut de prostie, și atât de mult ne-am umplut de vom exploda. (cu toată speranța)Universul nostru mic plin de căcat se va nărui într-un final. Trag speranțe ca boul că poate va exista cineva prin nația asta, indiferent de generație (să fiu și de partea Domnului comentator Romeo), care va îndrepta lucrurile, ceea ce e bine pentru viitor dar eu trăiesc azi, sentimentele de azi nu-s alea de mâine, ceea ce simt azi nu se compară cu speranța de mai bine și nici cu visele.

  • Buna Horatiu,

   sunt perfect de acord cu tine (mai putin modul de exprimare). Marea problema este insa ca NOI trebuie sa schimbam si asta nu pe net, ci in viata de zi cu zi.
   Educatia si bunastarea vin de acasa de la fiecare dintre noi. Daca ne purtam ca si ei nu vom fi altfel.

   Cu stima,
   Dorin
   P.S. Eu m-am „repatriat” in 2002 din Germania si multi au spus ca sunt nebun. Nu sunt, doar cred ca si aici se poate trai. Pe viitor chiar bine. Pentru asta insa trebuie sa scapam de cei care nu stiu decat sa strige. Urletul ar trebui sa lase locul vorbei, iar promisiunea faptei.

 2. Spital Codlea: Astăzi, 2 august, aşteptăm un verdict pentru REDESCHIDERE.
  Curtea de Apel Braşov se pronunţă astăzi în cazul cererii de suspendare. Avem toate motivele să sperăm într-un verdict favorabil.

  Din februarie 2011, noi, codlenii, luptăm pentru o cauză nobilă: dreptul la ocrotirea sănătăţii în propriul oraş. Am stat atâtea luni pe baricade!
  Să fie într-un ceas bun!

  Între timp, lupta cercurilor de interese continuă…presiunile pentru privatizarea netransparentă a spitalului s-au înteţit…

 3. Din pronunţarea de azi :

  Solutie: Respinge excepţia prematurităţii acţiunii formulată de reclamanţi şi excepţia lipsei plângerii prealabile, excepţii invocate prin întâmpinare de pârâtul Ministerul Sănătăţii pe fondul cauzei. Admite cererea de suspendare formulată de reclamanţii în contradictoriu cu pârâtul Guvernul României, cerere formulată în cadrul dosarului nr.552/64/2011 conexat la dosarul nr.384/64/2011 şi în consecinţă: În baza art.14 şi 15 din Legea nr.554/2004 dispune suspendarea executării HG nr.212/9.03.2011 – anexa 1 şi anexa 2 – poz.19 cu privire la Consiliul Local Codlea şi Spitalul Municipal Codlea şi a HG nr.345/31.03.2011 anexa nr.1 şi anexa nr.2 – poz.20 cu privire la reclamantul Spitalul Municipal Codlea, acte emise de pârâtul Guvernul României până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei pe fond.

  Sursa: Site-ul Ministerului de Justitie

Comments are closed.