Situația soților Cezar, familia care trăiește într-o colibă de pământ cu doi copii minori

3
1.576 vizualizari
views

Am revenit asupra cazului familiei Cezar, după ce în toamna acestui an am prezentat situația nefericită în care se află cei doi copii minori ai acesteia. O familie la limita sărăciei, care trăiește într-un bordei de pământ, în condiții mizere, fără apă potabilă și curent electric. VEZI AICI

Inițiativa noastră, a redacției, susținută de foarte mulți oameni cu suflet din oraș și nu numai, a fost aceea de a le găsi o locuință și un loc de muncă pentru bărbatul familiei. Lucru deloc ușor, în condițiile în care municipalitatea nu dispune de locuințe sociale. Fiind foarte greu să identificăm o locuința măcar provizoriu, am apelat la mediul privat, ajutați fiind și de administrația locală în acest sens. S-au dat telefoane, s-a întrebat in stanga și-n dreapta.

Când lucrurile păreau să se concretizeze cu ajutorul lui Marius Pavel, deținătorul Ștrandului Codlea, ale cărui rude din SUA au citit despre cazul prezentat de noi și l-au sunat, acesta exprimându-și dorința de a pune la dispoziția familiei din câmp una din vilele de la ștrand și să ofere și bărbatului posibilitatea să presteze diferite munci remunerate (cum ar fi paza ștrandului, etc), ne-am trezit că nu pot fi întocmite documentele, întrucât soții nu au buletinele la purtător. Și au mai trecut 3-4 săptămâni. În tot acesti timp, familia a fost ajutată cu alimente si imbracaminte chiar si de 2-3 ori pe saptamana. Pe această cale Codlea Info mulțumește tuturor celor care au luat legătura cu noi spre a fi îndrumați.

Reintrați în posesia actelor de identitate, familia s-a răzgândit, spunând că nu dorește să se mai mute la ștrand. Complicat, distanța mare, etc. Motive s-au găsit.

Ce s-a întâmplat, de fapt? Nu deținem exact datele, însă mai mulți pocăiți de la un cult bisericesc din Hălchiu, care au mai ajutat această familie din colibă de-a lungul timpului, a lansat ideea ca familia să facă o cerere către administrația locală pentru a primi 300-500m teren intravilan în oras, biserica pocăiților indicând că ar fi de acord (cu ajutoare de la frații din America) să le ridice o casă. Nu se cunosc exact condițiile, însă aceasta nouă oportunitate i-a făcut pe soții Cezar să-și reconsidere opțiunile. Puțin probabil din punctul de vedere al administrației.  Sunt atâtea familii de tineri care au depus cereri pentru o palmă de pământ să își ridice o casă..

Evident, demersurile și anchetele în cadrul serviciului de asistență socială au existat, reisese dintr-un referat întocmit de doamna Mihaela Cârstolovean. Din referatul dispus de primarul Catalin Muntean si intocmit de aceasta, reiese clar că familia nu a dorit să fie ajutată. Lucru care ne-a dat pe spate.  Acestora li s-a oferit o locuință în urmă cu 1 an pe strada Laterală, pe care aceștia au parasit-o a doua zi, iar în miez de iarnă, când li s-a întins o mână de ajutor pentru a fi cazați în clădirea spitalului Codlea, femeia a dat declarație că nu vrea, preferând să se întoarcă la coliba din câmp. Atașăm și documentația în acest sens. Nu știm ce vor face copiii, cert este că, în condițiile date, este puțin probabil ca familia din colibă să își găsească un adăpost prea curând, dacă aceasta a refuzat ajutorul administrației.

Referat Serviciul Asistență Socială

Declarație CEZAR MARIANA 28 ian. 2012

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

3 COMENTARII

  1. mai mult decat atat ce sa faci?au primit ajutor din diferite parti,ajutor pe care l-au refuzat.probabil nu le place munca,probabil se tem ca acolo vor fi „controlati”,probabil ca le place si alcoolul..etc.etc..motive gasim mereu pentru orice…pacat de cei 2 copii,ei ar trebui luati de langa parinti,macar acum pe perioada iernii…in rest…

  2. Parerea mea este ca acesti parinti sunt inconstienti! Poate din orgoliu sau cine stie din ce motiv nu doresc sa fie ajutati,poate ca lor le este bine asa cum traiesc,dar oare se gandesc la binele copiilor lor? Mai bine sa traiesti fara nimic si sa nu ai responsabilitati,se pare ca de asta fug acesti omeni. Foarte bine,sa traiasca ei asa dar sa nu chinuie copilasii aia. Si fac pariu ca atunci cand primesc banutii aia de pe urma copiilor nu le lipseste tigara, poate si alcoolul. Nu zice nimeni ca, copii trebuie luati de langa parinti,dar oare le este bine alaturi de ei?? Oare daca le ofera cineva loc de munca stabil o sa accepte? De ce sa te trezesti in fiecare dimineata sa mergi la servici si sa iei bani o data pe luna cand poti sa lucrezi cu ziua cand ai chef……nu este deloc normal ce se intampla,multi copii sunt chinuiti din cauza parintilor. Oameni ca adultii din familia Cezar,sa ma ierte Dumnezeu dar mai bine de nu ar exista!! 😀 Imi pare rau daca am jignit pe cineva dar asta este opinia mea. 🙂

Comments are closed.