Simplificarea birocraţiei pentru bolnavii care necesită tratament medical în străinătate

3
1.154 vizualizari
views

O rază de speranţă, cel puţin pe hârtie, pentru bolnavii români cu afecţuni grave care nu pot fi tratate în România. Aceştia vor avea acces la servicii medicale în statele membre UE şi nu numai, într-un timp mai scurt şi cu mai puţină birocraţie începând din luna iulie 2011.

Legislaţia privind tratamentul bolnavilor cu afecţiuni grave în străinătate s-a modificat prin Ordinul ministrului Sănătăţii nr.1011 din 9.06.2011. Conform noilor reglementări se elimină birocraţia stufoasă, asigurâdu-se o mai bună transparenţă în ceea ce priveşte trimiterea celor cu afecţiuni foarte grave pentru tratamente în clinici din afara ţării prin efectuarea corespondenţei cu unităţile spitaliceşti, recomandate de comisia de specialitate, de către pacienţi sau reprezentanţii legali ai acestora, până acum această corespondenţă fiind purtată de către direcţiile de sănătate publică. În plus a fost anulat criteriul “beneficiul tratamentului estimat pentru societate”, care împiedica obţinerea aprobării în cazul în care cererile de finanţare pentru tratamente depăşeau fondurile alocate lunar.Totodată rigurozitatea privind controalele ulterioare tratamentului într-o clinică străină s-a asprit, astfel că pacientul este obligat să-şi facă controale periodice pentru evaluarea sănătăţii după tratament, iar medicul curant trebuie să elaboreze rapoarte medicale la un an de la primul control efectuat.

În anul 2011, Statul a acordat mai mulţi bani  pentru  Programul gratuit de tratament în străinătate a Ministerului Sănătăţii, ,alocând  un buget de 29 milioane de lei, cu aproximativ 3 milioane de lei mai mult faţă de anul 2010. Acest program are ca scop facilitarea rezolvării cazurilor medicale pentru care nu există tratament în spitalele din România, soluţia fiind tratarea în unităţi sanitare din străinătate.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

3 COMENTARII

  1. Ar fi bine ca sa nu se mai fura si sa se risipeasca bani atata ci sa investeasc bani calumea in spitalele de la noi.

  2. Salut
    Sunt foarte multumita de dr. Kasem si am decis sa raman clienta acestei clinici. Le recomand tuturor sa apeleze cu toata increderea la serviciile oferite de echipa

Comments are closed.