Simboluri ale orasului vor deveni istorie

1
1.950 vizualizari
viewsIeri simboluri ale unei industrii agresive, azi simboluri ale unei epoci apuse, turnul uzinei Colorom impreuna cu silozul F.N.C. sunt  constructiile ce domina privelistea Tarii Barsei  de cateva decenii.

Codlenii s-au obisnuit cu ele  iar cei aflati in trecere le folosesc ca puncte de reper  ale drumului national care tranziteaza orasul.

Sunt doua obiecte care strica armonia unui oras transilvanean cladit in jurul cetatii teutone dupa reguli arhitectonice nescrise, pastrate cu sfintenie de urmasii cavalerilor stabiliti la poalele Magurii.

Cei in varsta sunt chiar mandri de ele.

,,Francezii au in Paris un turn mai urat ca al nostru si e simbolul lor national. Noi am trait si am muncit  sub umbra turnului de la Colorom, a fost locul de unde ne castigam painea.” spunea un batranel ce cauta fier vechi printre ruinele fostei fabrici care alta data era cel mai mare producator de coloranti din tara si care asigura locuri de munca pentru mai bine de 2500 de codleni.

Azi, pe locul fostei fabrici pasc turmele de oi alaturi de cei nevoiasi care scormonesc dupa o farama de fier vechi ce le asigura traiul iar buldozerele precum niste creaturi din alte lumi, musca din ultimele ziduri ce se icapataneaza sa ramana in picioare. Putini sunt cei cere le mai stiu povestea.  Poate ca nici nu mai conteaza atata timp cat cei doi colosi asteapta sfarsitul  care nu va intarzia sa apara.

Prin oras umbla vorba ca semetul turn va fi demolat prin implozie iar spactacolul oferit de acest eveniment va fi imortalizat de un celebru canal de televiziune. Un sfarsit glorios, demn de un adevarat simbol al unui mic oras din inima tarii.

Nu va trece mult si ne vom aminti de cele doua cladiri privind fotografiile sau imaginile filmate care vor ramane singurele marturii ale existentei lor.

Va invit sa urmariti un  material video inedit in care am surprins imagini cu cele doua cladiri.

Vizionare placuta.

Nica George

26 oct.2011

Simboluri ale orasului ce vor deveni istorie

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Codlea: Simboluri ale orasului vor deveni istorie : Regiunea Centru : Brasov Alba Mures Sibiu Covasna Harghita Fagaras Medias Csíkszereda

    […] de urmasii cavalerilor stabiliti la poalele Magurii.Cei in varsta sunt chiar mandri de ele.Citeste toata stirea din codlea.infoCiteste si:Sarbatoarea toamnei la Codlea-Ziua a douaBrasov: Reorganizarea Spitalului Municipal […]

Comments are closed.