Sezonul alergiilor. Cum îi ferim pe copii de îmbolnăviri, mai ales la început de an școlar

0
68 vizualizari
views

Statisticile arată că, anual, peste 50 de milioane de adulți și copii sunt afectați de simptomele alergiilor de primăvară sau toamnă.

Alergia apare atunci când sistemul imunitar reacționează exagerat în față unei substanțe care există din abundență în mediu: polen, praf, puf etc. Chiar dacă de cele mai multe ori alergiile prezintă un fond atopic, care se transmite ereditar, pot apărea și din cauza unui sistem imunitar slăbit.

Alergiile sezoniere pot debuta la orice vârstă, iar simptomele se pot manifesta atât primăvara, când începe polenizarea copacilor și a ierburilor, cât și toamna, când apare polenul de ambrozie, o buruiană care eliberează polen din august până în octombrie-noiembrie și care crește în sălbăticie șau în orice loc în paragină.

Nivelul de polen tinde să fie mai crescut în nopțile răcoroase și zilele calde, precum și la orele dimineții, între 7:00 și 10:00. De asemenea, vântul răspândește polenul la zeci de kilometri distanță. Nici ploaia nu ajută foarte mult; chiar dacă reduce cantitatea de polen din aer, nivelul poate crește din nou după ploaie.

Cum deosebim simptomele alergiilor de sezon de cele ale unei răceli?

Alergie sau răceală? Cum le deosebim? De cele mai multe ori confundăm simptomele alergiilor cu cele ale banalelor răceli, întrucât sunt similare.

Alergiile de sezon se manifestă prin:

Pietre pe amigdale la copii: ce sunt și cum se tratează?

Pietre pe amigdale la copii: ce sunt și cum se tratează?

Astenia de toamnă la copii: simptome și tratament

Astenia de toamnă la copii: simptome și tratament

Iodura de potasiu: ce este și cum se administrează corect

Iodura de potasiu: ce este și cum se administrează corect

strănut în salve;

secreții nazale apoase;

nas înfundat;

diminuarea mirosului;

mâncărime la nivelul nasului și al ochilor;

ochi înroșiți și inflamați, ce curg;

respirație șuierătoare;

apariția unor eczeme pe piele, însoțite de mâncărimi;

tuse uscată.

Foarte rar pot apărea simptome specifice mai degrabă răcelilor sau gripei, precum febra, dureri de cap, dureri musculare sau dureri în gât. În cazul alergiei, simptomele pot dura câteva săptămâni sau luni, în timp ce simptomele răcelii durează în jur de 14 zile. Alergiile nu sunt cauzate de virusuri și nu sunt contagioase, spre deosebire de răceli.

De asemenea, în cazul unei răceli simptomele apar treptat și se agravează pe parcurs, după care se ameliorează. Simptomele alergiei, în schimb, se declanșează deodată și rămân constante.

Cum reducem manifestările alergice la copii

În primul rând, se impune vizita la medicul de familie sau pediatru ca acesta să confirme într-adevăr că este vorba despre o alergie de sezon. Dacă va considera necesar, va prescrie un tratament pentru ameliorarea simptomelor și îți va da câteva sfaturi legate de cum pot fi ținute sub control pe viitor alergiile.

Din păcate, nu există un remediu concret pentru tratamentul alergiilor, însă este posibilă ameliorarea simptomelor cu ajutorul produselor potrivite.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ