Senatorul Radu Oprea: Antreprenorii nu au culoare politică și acest lucru nu vor să îl înțeleagă cei de la Guvernare!

0
504 vizualizari
views

Fostul Ministru al Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și actual senator, Radu Oprea, s-a aflat astăzi la Brașov, unde a susținut o conferință de presă.  S-a discutat despre mediul de afaceri, care se află pe marginea prăpastiei și s-au prezentat primele soluții ale PSD din programul de guvernare pentru sprijinirea companiilor pentru menținerea și crearea locurilor de muncă.

”Am gestionat Start-Up Nation, o poveste de succes a antreprenorilor din România, din păcate pentru ei astăzi într-o situație cumplită, pentru că Guvernul Orban nu mai face nici o plată pentru cei care au depus în 2018, în ediția a doua, planuri de afaceri. Au fost 323 de planuri admise, astăzi sunt peste 100 de deconturi care așteaptă la Agenția Regională plata și care nu se face. Dacă vreodată se vor debloca aceste fonduri, s-ar putea să fie prea târziu, s-ar putea să nu mai aibă cui să plătească pentru că vor fi deja în faliment.

Antreprenorii nu au culoare politică și acest lucru nu vor să îl înțeleagă cei de la Guvernare. Orban este preocupat doar de organizarea alegerilor pe 6 decembrie. Noi suntem pregătiți, venim cu programul de guvernare la care s-a muncit sute de ore și care a fost dezbătut de mai bine de o lună cu partenerii noștri sociali, cu reprezentanții patronatelor, sindicatelor. Este un program bun, care are ținte realiste și poate atinge obiectivele pe care le avem în patru ani de guvernare.  Acest program are un element esențial în el, siguranța locurilor de muncă.  Sprijinim companiile, deci sprijinim oamenii să aibă un loc de muncă. Vorbim de Programul Start-Up Nation, ediția a treia, adică finanțarea a 10.000 de proiecte cu o sumă de 200.000 de lei de proiect, pentru stimularea antreprenoriatului și crearea de noi locuri de muncă. De asemenea, prin Programul Start-Up Nation+, vor exista garanții de stat pentru companiile care au accesat Start-Up Nation, dar și pentru celelalte start-up-uri, prin bănci cu capital de stat. Vor fi oferite granturi între 50.000 și 200.000 de Euro pentru firmele cu cifra de afaceri mai mică de 1 mil. Euro, pentru software de e-commerce și de administrare a unei firme. Mai mult decât atât, granturi de 200.000 de Euro pentru IMM-uri se acordă pentru investiții în sectorul de producție.

Acest program de guvernare a fost trimis ieri instituțional de către Sorin Grindeanu președintelui Iohannis și premierului Orban împreună cu o scrisoare.  Îl pot copia și folosi cu o singură condiție, să îl copieze bine! Să nu uităm că 1.8 milioane de români au ieșit din starea de sărăcie în perioada 2016-2019. Ne-am propus ca încă 1.5 milioane să iasă din starea de sărăcie. Trebuie să ieșim la vot, pentru România noastră, a tuturor! ” a declarat senatorul Radu Oprea.

 

Articol comandat de Partidul Social Democrat- Organizația Județeană Brașov

CMF: 11200020,  Executat de Zeiden Media Design SRL. – portal: www.codlea-info.ro

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic