Sedința Consiliului Local Codlea din 29 octombrie 2012

4
1.594 vizualizari
views

În ultima zi de luni a fiecărei luni calendaristice se desfășoara ședința CL Codlea. Pe ordinea de zi s-au aflat următoarele puncte.

PCT.1 Proiect de hotarare initiat de viceprimarul mun.Codlea, privind aprobarea conturilor de executie ale UAT Mun Codela pe trimestrul III anul 2012-Serviciul Contabilitate- Ref nr 359/17.10.2012 (C1)

PCT.2 Proiect de hotarare, initiat de primarul mun.Codlea, privind aprobarea decontarii navetei cadrelor didactice pe luna septembrie 2012 Serviciul Contabilitate- Ref nr 358/17.10.2012 (C1)

PCT.3 Proiect de hotarare initiat de primarul mun.Codlea, privind atribuirea unui spatiu pentru locuit in imobilul situat in str. Liliacului, Bl 12, Sc A, ap 1 – Serviciul Administrare Patrimoniu- Ref nr 360/17.10.2012 (C2+C4)

PCT.4 Proiect de hotarare, initiat de un grup de consilieri locali, privind aprobarea lansarii procedurii de achizitie pentru intocmirea „Amenajamentului silvic al UAT Municipiul Codlea -perioada de valabilitate anii 2014-2023”– Sef OS Codrii Cetatilor nr 1146/13.06.2012 (C2+C3)

PCT.5 Proiect de hotarare, initiat de primarul mun.Codlea, privind rectificarea bugetului local pentru anul 2012 – Serviciul Contabilitate- Ref nr 362/22.10.2012 (C1)

PCT.6 Proiect de hotarare, initiat de primarul mun.Codlea, privind utilizarea excedentului anual al bugetului local – Serviciul Contabilitate- Ref nr 363/22.10.2012 (C1)

PCT.7 Proiect de hotarare, initiat de primarul mun.Codlea, privind atribuirea a 20,00 mp din spatiul cu destinatia de sediu de partid, in vederea inchirierii, catre organizatia locala a Partidului Conservator, aferent imobilului situat in mun Codlea str. Lunga nr 112-114- Serviciul Administrare Patrimoniu- Ref nr 360/17.10.2012 (C2)

PCT.8 Proiect de hotarare, initiat de primarul mun.Codlea, privind aprobarea efectuarii unui audit extern pentru a analiza activitatea economico-financiara la SC Servicii de Gospodarire Magura Codlei SRL- Expunerea de motive a primarului si Serv Contabilitate cu privire la plata auditului.(C1+C5)

PCT.9 Proiect de hotarare, initiat de primarul mun.Codlea, privind revocarea HCL nr 125/13.12.2010 privind atribuirea in folosinta gratuita a spatiului cu alta destinatie decat cea de locuit, str. Panselutei FN (fosta CT de cartier) – Serviciul Administrare Patrimoniu- Ref nr 355/16.10.2012 (C4)

PCT.10 Proiect de hotarare, initiat de primarul mun.Codlea, privind evaluarea unui imobil gradina (Magurii 55) precum si a unor imobile- locuinte (Laterala 69 si Scheilor 11) – Serviciul Administrare Patrimoniu- Ref nr 361/17.10.2012 (C1)
DIVERSE:

  • – Solicitarea nr 1484/12.10.2012 adresata de SC Servicii de Gospodarire Magura Codlei SRL privind identificarea unei solutii de recuperare a creantelor de la abonati.
  • – Informarea Arhitectului Sef nr 27147/24.10.2012 privind raportarea procentuala si comparativa a preturilor si tarifelor practicate pentru activitatile de intretinere zone verzi.

În urma dezbaterilor si supunerii spre aprobare, au fost votate punctele 1-7, iar 8-10 au fost amânate.

Reținem pentru cititorii noștri faptul ca, urmare a mai multor sesizări privind eficiența Serviciilor Comunale de Gospodărire ,,Măgura Codlei,, primarul Cătălin Muntean a supus dezbaterii un proiect privind efectuarea unui audit extern în cadrul acestui SRL al primăriei. S-au opus membrii PDL, cei care în ultimii 5 ani au administrat acest serviciu. Proiectul a fost amânat.

Mai reținem faptul că înfrumusețarea Codlei va continua ca urmare a rectificarii bugetare (PCT. 5), votat de 12 din cei 18 consilieri prezenți (Maria Grecea PP-DD a lipsit). S-a opus și de această dată grupul PDL și un membru PSD.

Un alt subiect dezbătut îndelung, fără finalitate, a fost cererea consilierului Mihai Sumănariu care solicita aprobare filmării ședințelor de consiliu în numele Asociației Pro Codlea, pe motiv că filmările realizate de primărie sunt slabe calitativ și difuzate cu întârziere.

Cu sigurantă, Mihai Sumănariu fiind neavizat în domeniul IT, nu cunoaște faptul că filmările realizate de administrație sunt în format HD, fiind de o foarte bună calitate și necesită un timp estimativ de aprox. 24 ore pentru prelucrare și  încarcare ca și informație pe site-ul primăriei.  Filmările pot fi puse la dispoziția celor care doresc să mediatizeze ședințele.

Sedința CL Codlea – 29.10.2012 (VIDEO)

www.primaria-codlea.ro

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

4 COMENTARII

  1. Tocmai aici este chichita, eu sunt de parere ca sediintele fiind publice, pot fii filmate de oricine vrea sa o faca , SEDINTELE SE POT FILMA, FARA CERERE PENTRU FILMARE, de fapt scrie clar comform Legii 544/2001, primaria este obligata la transparenta, iar aceasta fiind subliniata de Constitutia Romaniei in articolul 31. Iar ceea ce spune Doamna Consiliera Adriana C este o nerusinare fara margini. Cum poti tu spune ca o cerere are vauarea unei harti igenice (cand primaria este obligata sa inregistreze orice cerere (conform legi) indiferent in ce forma este trimisa sau scrisa (chiar si cu greseli de formulare sau gramaticale … asa cum l-a jignit pe dl.Sumanariu in fata tuturor celeor prezenti, denota incompetenta acestei doamne cat si nerusinarea de a dicta si jigni).
    Tare as vrea sa vad, daca vor interzice filmarile daca intr-o buna zii vor sta la usa Antena1, digi, sau mai stiu eu ce alt post tv sa faca filmari si domni consilieri vor trebui sa supuna in prealabil la vot daca au voie sa o faca … sa vezi atunci ce le va da presa cu legea in cap si dreptul cetateanului si mediilor la informatie 🙂

      • bineinteles ca am vazut filmarea(incepand cu minutul 20 e de ras cu lacrimi) … de fapt ma interesa mai mult sa stiu de ce s-au taiat copaci „maturi” in oras, cine a beneficiat de masa lemnoasa si daca a incasat primaria bani la buget din aceasta masa lemnoasa sau s-a dus pe Apa Sambetei…

  2. Cam zgomotoasa aceasta doamna! Precis ca inainte de „89 a mai condus sedinte pe la UTC sau poate chiar PCR, se vede clar ca are rutina in a-si bate joc de scopul si tematica acelei sedinte . Totul merge ca pe banda! O fi facut vreun curs pe la Dan Diaconescu.

Comments are closed.