Compania româno-moldovenească HiSky a anunţat recent că a primit din partea Departamentului american al Transporturilor autorizarea pentru zboruri regulate între Bucureşti şi New York, cu patru zboruri dus-întors pe săptămână. Costul unui bilet de avion România-SUA va fi de 379 de euro/persoană, informează Mediafax.
Compania aeriană HiSky anunță că a introdus în sistemul de rezervări posibilitatea de achiziție directă a zborurilor către New York, cu plecare de pe aeroporturile din Cluj și din capitala Republicii Moldova.
Durata conexiunii este de o oră și 10 minute, timpul estimat pentru a ajunge la poarta de îmbarcare pentru zborul programat București, Henri Coandă – JFK, New York.
În fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, pasagerii din vestul țării și din Republica Moldova se pot îmbarca de pe aeroportul de plecare la ora 6.30 și vor ateriza la New York la ora locală 11.35, cu o durată totală a călătoriei de 12 ore.
Primul zbor este programat pentru vineri, 7 iunie 2024. Aeronava HiSky ar urma să decoleze de la Bucureşti la 8:00 dimineaţa şi să aterizeze la New York la ora locală 11:25, ceea ce înseamnă că zborul va dura puţin peste zece ore.
Pasagerii vor face o singură rezervare pentru călătorie, astfel încât asigurarea legăturii până la destinația finală și transferul bagajelor de cală rămân în responsabilitatea companiei.
Cât costă un bilet
Pentru un zbor din Cluj Napoca către New York, prețurile pornesc de la 379 euro/segmentul de zbor, iar pentru aceeași destinație, pasagerii care pleacă din Chișinău vor plăti un tarif începând cu 375 euro.
De asemenea, compania a introdus opțiunea zborurilor către SUA, în același condiții, cu legătură la București, și pentru persoanele care au ca aeroport de pornire Tel Aviv, Israel. Conexiunea pentru acești pasageri fiind disponibilă în fiecare zi de joi și duminică, cu tarife de la 405 euro.
PS: Mulți se întreabă dacă nu cumva avem a face cu o mare operațiune la PR care să se transforme apoi într-un mare fiasco/țeapă. Detaliile oferite de companie cu privire la condiții și sustenabilitate ridică multe semne de întrebare. Nu avem precizări despre tipul aeronavelor care vor face deplasările și nici despre capacitățile acestora.