Se apropie luna cadourilor – cu zurgalai si bucurie

0
2.164 vizualizari
views

brad

La o scurta privire a calendarului, observam ca se apropie luna Decembrie, care este de departe cea mai indragita din an. Nu degeaba decembrie se numeste luna cadourilor.

In plus, in aceasta perioada, se incropesc evenimentele festive cu cele religioase, startul fiind dat chiar de 1 decembrie, ziua nationala a Romaniei.

Motiv de bucurie este si pentru codleni, acestia urmand sa fie  martorii incremeniti la aprinderea beculetelor si a ornamentelor stradale, dar  si a maretului brad de Craciun.

E atmosfera de sarbatoare, e agitatie, e asteptarea primilor fulgi de zapada.

Urmeaza ziua de Sfantul Nicolae, pretext bun pentru chefurile pe cinste.

Sa nu uitam ca mos Nicolae este bun, asa cum il stiu copiii nastrusnici, si ii  copleseste pe cei mici de cadouri frumoase, in locul nuielelor uneori meritate.

Umblam raciti cobza si infofoliti bine prin magazine, desi pana in ziua de Craciun e timp berechet pentru cumparaturi, dar stim ca in luna Decembrie timpul capata o alta dimensiune.

Ne pregatim pe ultima suta de metri si pe nerasuflate listele interminabile pentru cadouri multe si diverse ( caci trebuie sa umplem carucioarele de la magazine pentru toti cei dragi noua).
Sa nu uitam nici ca acasa, gospodinele exaltate de amploarea momentului gatesc de zor adevarate minuni culinare. Desigur ca gandul lor este la un batalion de soldati, nu la 2 sau 3 familii reunite laolalta. Bradul, bogat impodobit si vesnic frumos, aduce un plus de sarbatoare in casele noastre.
Craciunul este ziua surprizelor pentru noi, fiecare primeste si daruieste daruri pe care le despacheteaza si astfel toata lumea e fericita.
Luna decembrie se incheie apoteotic cu Revelionul, moment de maxima distractie pentru (aproape) toata suflarea pamanteasca. Sampanie, artificii, bucurie, dans si, cat ai clipi, noul an isi intra in drepturi depline. Desi se simte oboseala de la sfarsitul anului, desi se simte agitatia si stresul generalizat, zambim cu totii atunci cand asteptam luna cadourilor, este preferata noastra.

In luna lui Mos Craciun,plina de daruri si surprize, invatam toti, de la mic la mare, sa ne bucuram de lucrurile simple, incarcate de dragoste si autenticitate.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic