,,Școala altfel” la Grădinița 4 Codlea

1
2.081 vizualizari
views

,,Programul Școala altfel debutează din anul şcolar 2011 – 2012 şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, în săptămâna 2-6 aprilie 2012, a unui orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal. Programul își propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități nonformale, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.” (sursa http://scoalaaltfel.edu.ro)

Cu adevărat interesantă a debutat săptămâna 2-6 aprilie la Grădinița nr. 4 Codlea, unde, sub îndrumarea doamnei director Stăniloiu Felicia s-au desfășurat activități creative și mai ales recreative. Copiii s-au bucurat de soare în curtea grădiniței de pe 9 Mai nr. 33, dar și a grădiniței de pe strada Gării nr. 5. Au dansat sub îndrumarea unei echipe de profesioniști și apoi au urmărit un spectacol de teatru de păpuși numit ,,Dar din inimă”, prezentat de trupa Valiza cu Teatru.

Pentru restul zilelor săptămânii altfel, în grădiniță sunt planificate jocuri și întreceri sportive, excursii la Grădina Zoologică, drumeții pe Mărul Dulce, acțiuni de ecologizare – Codlea Verde, vizite la biserică, cenaclu literar, activități de creație la Kaleido Brașov, întrecere Colorăm Asfaltul, concurs de colorat cu surprize și tombolă. În ultima zi a săptămânii se vor coace biscuiți din aluat și se vor vopsi ouă cu hârtie colorată. Alte activități deosebit de utile micilor preșcolari sunt cele realizate în parteneriat cu pompierii și Poliția Codlea: ,,Pompierii în acțiune” și ,,Micii pietoni”.

Se urmărește descoperirea de competenţe, cultivarea unui climat de coeziune, spirit de echipă şi, nu în ultimul rând, aducerea unui zâmbet pe chipurile elevilor şi dascălilor implicaţi.

În perioada 1 – 30 aprilie 2012, la toate grădinițele se fac înscrieri pentru anul școlar 2012 – 2013. Copiii sunt așteptați cu drag în lumea educației.

Video – ȘCOALA ALTFEL la grădinița nr. 4 Codlea

Video – ȘCOALA ALTFEL la grădinița nr. 4 Codlea

De ce ziua de 2 aprilie? Pentru că este Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret

În anul 1967, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) a hotărât ca ziua de naştere a scriitorului Hans Christian Andersen să fie sărbătorită ca Zi Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret. Sărbătorirea acestei zile este un omagiu adus marelui scriitor danez, cunoscut în întreaga lume pentru opera literară dedicată copiilor, dar şi o încercare în plus de a-i atrage pe cei mai mici cititori în minunatul univers al cărţilor.

Hans Christian Andersen a trăit între 2 aprilie 1805 şi 4 august 1875, talentul literar fiindu-i remarcat încă de la 17 ani de un regizor al Teatrului Regal. În 1835 a publicat primul său volum de basme, intitulat „Poveşti istorisite copiilor”. În perioada 1835-1850 a scris cele mai cunoscute şi apreciate scrieri ale sale: „Soldăţelul de plumb”, „Răţuşca cea urâtă”, „Povestea privighetorii”, „Crăiasa zăpezilor”, „Fetiţa cu chibriturile” etc.

Basmele şi povestirile marelui scriitor danez au fost traduse în peste 100 de limbi, înfrumuseţând copilăria multor generaţii de copii din întreaga lume. Povestioara mea preferată este „Prinţesa şi bobul de mazăre”, dar sunt convinsă că printre voi sunt mulţi care o îndrăgesc pe Degeţica, unii care ar vrea să-i croiască împăratului nişte haine noi şi, cu siguranţă, sunt mulţi aceia care vor să salveze Soldăţelul de plumb din foc.

(sursa:connect.empower.ro)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Instituțiile de învățământ se pregătesc pentru “Săptămâna școala altfel” | Codlea Info

    […] Dacă doriți să revedeți activități din 2012… […]

Comments are closed.