Sat transilvănean, înscris în patrimoniul UNESCO, sufocat de mașini

0
430 vizualizari
views

Cătunele unde tradiția a rămas neschimbată, sunt tot mai cautate in anul pandemiei pentru ca se afla departe de agitatia urbana. Partea proastă este că astfel de zone ale țării au ajuns sa fie sufocate de mașini. La Viscri, in judetul Brasov, sute de mașini trec zilnic prin mijlocul satului cu toate că, acolo, accesul este restricționat. În sat există și o parcare cu 100 de locuri, special amenajată pentru turisti. Chiar si asa, ea este mai mult goală, iar turistii spun că distanța de la locurile de parcare până la obiectivele turistice este prea mare.

Astfel, pe strădutele din renumitul sat Viscri, sat care face parte din patrimonial UNESCO, intalnim praf si mult zgomot din cauza masinilor, iar localnicii spun ca nu isi mai pot desfasura nici treburile agricole din gospodarie.

Ospitalitatea locanicilor, frumusetea locului si constructia caselor l-au determinat inclusiv pe printul Charles  sa-si cumpere o casa in sat. Rar, insa, poate fi admirata in totalitate din cauza masinilor parcate chiar in fata locuintei acestuia, desi accesul este interzis.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic