Sașii codleni stabiliți în Germania se reîntâlnesc – Zeidner Nachbarschaft

0
1.094 vizualizari
views

În perioada 4- 7 iunie 2015, va avea loc cea de a 22-a ediție a întâlnirii sașilor codleni din Germania. Evenimentul are loc la fiecare 3 ani. Pentru Asociația Sașilor Codleni din Germania este un moment de mare sărbătoare, o tradiție pe care sașii o duc mai departe, redescoperind istoria locurilor în care s-au născut și au copilărit.

La această ediție se așteaptă participarea unui număr de aproximativ 600 persoane. Vineri, 5 iunie, orele 10:00, va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, la care președintele asociației, dl. Rainer Lehni, va avea cuvântul de început. Printre invitați se va afla ca oaspete de onoare Cătălin Muntean, primarul Municipiului Codlea, care în baza bunelor relații de prietenie și colaborare va duce mesajul comunității noastre sașilor care trăiesc în Germania, dar care nu au uitat nicicând de frumusețea locurilor natale.

Tot în cadrul întâlnirii vor avea loc expoziții și momente din trecutul orașului Codlea (Zeiden), iar tema principală va fi plecarea sașilor înainte și după revoluție, precum și sprijinul acordat între cele două comunități.

Vom reveni cu amănunte.

Zeidner Nachtbarchaft

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic