Șase județe susțin aeroportul Ghimbav-Brașov ca fiind proiect de interes strategic pentru Regiunea-Centru

0
11.995 vizualizari
views

Tot mai mulți factori de decizie susțin construirea Aeroportului de la Ghimbav – Brașov. Primarul Georege Scripcaru a solicitat marți, 26 septembrie, în cadrul Ședinței Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, al ADR Centru, ca pe lângă cele 7 puncte de pe ordinea de zi să fie introdus și un punct referitor la aeroportul Ghimbav. Reprezentanții celor 6 județe au aprobat această cerere, după care primarul George Scripcaru a prezentat un proiect de hotărâre prin care aeroportul să fie declarat proiect de interes regional. Propunerea a fost votată în unanimitate.

Consider că aprobarea acestui proiect de declarare a aeroportului ca fiind de interes regional este o decizie importantă în realizarea acestui obiectiv, a declarat primarul George Scripcaru ,citat de Transilvania365

Mă bucur că și reprezentanții celor două județe unde există aeroporturi, Mureș și Sibiu, și-au dat acordul și sprijină demersul nostru, mai ales că, dacă ne uităm în Regiune de Nord-Vest, dintre cele 6 județe 4 au aeroporturi, a continuat Georege Scripcaru.

U al obiectiv important al întâlnirii a fost cel legat de promovarea și susținerea construirii terminalului intermodal de marfă de la Brașov. Județul Brașov a fost reprezentat la acest consiliu, pe lângă primarul George Scripcaru, și de președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, dar și de coordonatorul Polului de Creștere Brașov, Mihai Veștea, primarul comunei Vama Buzăului și de președintele Camerei de Comerț și Industrie, Silviu Costea.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic