SĂRBĂTORI PASCALE ÎN LINIȘTE ȘI SIGURANȚĂ

0
163 vizualizari
views

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, ca în fiecare an, vor lua măsuri pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, cu ocazia sărbătorilor Pascale.

Polițiștii vor acționa pentru prevenirea unor evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor, dar și buna celebrare a acestor sărbători creștine.

În perioada 14-17 aprilie, peste 950 de polițiști din cadrul inspectoratului nostru vor fi la datorie și vor acționa în cadrul dispozitivelor instituite la nivelul întregului județ. Vorbim aici despre lăcașele de cult, unde se vor desfășura slujbele religioase, de zonele turistice și de agrement, precum și celelalte locuri cu aglomerări de persoane.

Având în vedere că obiectivul nostru principal este siguranța cetățeanului, Poliția Brașov va asigura zilnic, la nivelul întregului județ, peste 250 de forțe de ordine, care vor acționa cu aproximativ 130 autospeciale.

Forțele de ordine planificate în serviciu vor desfășura activități pe două paliere, unul de prevenire și descurajare, iar al doilea de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului rutier, pe drumurile publice, vor fi la datorie poliţiştii de la rutieră.

În intervalele orare în care se preconizează un trafic intens, în funcție de evoluția valorilor de trafic înregistrate, polițiștii vor folosi autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere a traficului și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

În ceea ce privește mijloacele de transport feroviar, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov vor asigura măsurile de ordine publică, atât în trenurile de călători, cât și în stațiile și triajele de cale ferată.

Pentru a petrece sărbătorile în siguranță, polițiștii brașoveni vă recomandă:

– Manifestaţi grijă pentru banii şi bunurile proprii atunci când vă aflaţi în spaţii aglomerate, pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare;

– În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră;

– Evitaţi zonele izolate sau neiluminate şi purtarea ostentativă a bijuteriilor, pentru a nu deveni victime ale tâlhăriilor;

– Dacă părăsiţi locuinţele în această perioadă, asiguraţi-vă că aţi încuiat bine uşile şi ferestrele.

– Conducătorii auto trebuie să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor autovehiculului, să se asigure temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre, să evite depășirile care, în condiții de vizibilitate redusă se dovedesc extrem de periculoase și să respecte regimul legal de viteză prevăzut pentru fiecare sector de drum pe care se deplasează!

– Pietonii sunt sfătuiți să circule pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate și doar după o temeinică asigurare.

Nu uitați că atitudinea preventivă vă poate salva din multe situaţii neplăcute!

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Poliția Brașov vă urează Paște fericit, cu liniște în suflet și înțelepciune!

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic