Sărbătoarea toamnei la Codlea-Ziua a treia

2
1.280 vizualizari
views

Sarbatoarea Toamnei „Marul Dulce” a umplut Promenada Codlei de culoare si azi, 23 octombrie 2011. Cea de-a treia zi a adunat un numar mare de oameni sa cante, sa joace, sa umple orasul de strigatura si chiuitura, sa se-auda pana-n Magura!

Mari iubitori de folclor, spectatorii si artistii s-au bucurat impreuna de celebrarea tomnatica a Marului Dulce, nume extraordinar al dealului pe colinele caruia indragostitii cu gurite dulci se intalneau la intoarcerea de la baluri. Este frumos sa ,,avem si noi la Codlea Marul nostru, pentru ca se stie ca au existat trei mere care au schimbat lumea: al lui Adam, al lui Newton si al lui Apple”, spunea in prezentarea festivalului domnul Petrica Buhnici, directorul Casei de Cultura.

Spectacolul a fost pe masura asteptarilor. Am urmarit cu deosebita placere dansurile populare romanesti si sasesti, Taraful Magura din Codlea, Ansamblul Floarea de Castan din Halchiu si rapsozii populari consacrati veniti de la Cluj, Brasov, Halchiu si Vulcan. Angela si Florin Dragusin, coregrafii  Ansamblului Magura au pregatit cu multa pasiune numeroase momente artistice de mare valoare (Calus Ardelenesc, Dansul fetelor de la Crihalma, si altele). Exemplu de talent si performanta au dovedit si copiii si tinerii pregatiti de Nicu Rasnoveanu cu dansuri traditionale sasesti.

La 800 de ani de la venirea Cavalerilor Teutoni pe meleagurile noastre, o pata de culoare in tabloul festivalului de la Codlea a reprezentat-o prezenta pe scena a pasnicilor Cavaleri Teutoni de azi, in costume specifice. In aplauzele spectatorilor le-a fost inmanata diploma de participare la eveniment.

Clatitele taranesti, micii, vata de zahar, turta dulce, vinul fiert au intregit atmosfera de sarbatoare.

Dupa spectacolul folcloric a urmat un spectacol de muzica usoara care ne-a incalzit sufletele in ciuda frigului din Promenada.

Sărbătoarea toamnei la Codlea-Ziua a treia

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. Imi trecuse prin minte sa alerg sa spun cateva cuvinte de multumire tuturor colegilor, oamenilor implicati in aceste 3 zile .. un adevarat maraton… Si ma gandeam ca este prea putin ce spun pentru efortul facut de intreaga echipa. Si orice as spune, tot putin imi va parea…Am sa va spun doar atat: Dragilor, sunteti minunati cu totii!

    Iar voua, oamenilor de bine, parinti, tineri si copii, voua, celor care ne-ati prezentat momente de traditie autentica pe scena din promenada, plecaciune! Cu mandrie ii spuneam astazi preotului ca noi, codlenii, stim sa apreciem valorile si traditia! Cu bucurie!

  2. Multumesc din suflet ca am ocazia sa stiu ce se intampla in Orasul meu Natal si imi faceti viata mai usoara in strainatate ce bucurie e sa vezi oameni pe care-i cunosti si locuri in care ai umblat de cind te stii, eu sunt Codlean  si acasa e Codlea . Sunt bine aici in Anglia dar tot mai bine e sa bei un pahar cu consatenii tai, strainatatea e grea si nu face banii din lume sa fii strain…Multumesc  echipei Codlea info pentru ca ne tine aproape pe toti plecati printre straini. Salut si toate cele bune,  Dan.

Comments are closed.