S-a făcut dreptate! Noe, câinele rănit și ținut în lanț, a fost luat și dus la o clinică din București

4
1.331 vizualizari
views

S-a făcut dreptate! Noe, câinele rănit și ținut în lanț, a fost dus la o clinică din București, unde va sta până la recuperare în adăpostul Asociației pentru Protecția Animalelor Kola Kariola de la Fundulea. În cursul zilei de 10 ianuarie, voluntarii de la Brașov au ajuns la adresa indicată. Aceștia s-au autosesizat după apariția la începutul anului a unui articol publicat de redacția Codlea Info (vezi aici).

Articolul inițial a fost precedat de un al doilea articol (vezi aici), în care proprietarul câinelui susținea că iubește animalele și că a luat câinele de pe stradă pentru a-i oferi un adăpost. Tot acesta declara că nu a putut îngriji câinele rănit, deoarece în perioada sărbătorilor nu a putut contacta niciun medic veterinar.

La mai bine de o săptămână după primele declarații,  câinelui nu îi fusese acordată asistență de specialitate, având încă o rană deschisă la un picior, posibil și fractură.

Cum să îți imaginezi că ești salvator dacă iei un câine de pe stradă și îl lași să își lingă rana așteptând să îi treacă? Câinele netratat, ținut la minus 25 grade în lanț, în curtea din spate, este tot o formă de abuz! Și asta nu este tot, ne spun voluntarii. Aceștia au rămas șocați de imaginea dezolantă de la fața locului.

Câini de rasă nobilă cu balegă pe ei. Sechestrați sau ajutați?

Brac German și Setter Scoțian, ținuți în grajd, în condiții mizere, câini de asemenea găsiți pe stradă. Proprietarul a fost întrebat dacă este de acord să fie cipați și deparazitați, iar acesta a refuzat, spunând că are acte pe câini. Să fie oare așa? Dacă cineva caută și acum acei câini? Câinii sunt ținuți în condiții execrabile, spune reprezentanta grupului de voluntari pentru Protecția Animalelor Brașov.  Pe om nu îl preocupă animalele decât în măsura în care acestea servesc intereselor lui. De asemenea, oamenii din jur, vecinii, au sesizat de nenumărate ori că vara nu se poate sta din cauza mirosului, în condițiile în care la mai puțin de 50 m se află cea mai importantă unitate sanitară din oraș – Spitalul Municipal Codlea. Asta este o problemă foarte gravă!

Voluntarii vor cere autorităților locale ca începând cu această primăvară să înființeze un cabinet veterinar la Codlea, pe programe gratuite, astfel cânii vor putea fi înregistrați, cipați, vaccinați și sterilizați. Vom reveni cu amănunte…

 

noel

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

4 COMENTARII

  1. Caz inimaginabil la Codlea – Bătut cu bestialitate, schilodit și ținut în lanț timp de 10 zile | Codlea Info

    […] UPDATE: 10 ianuarie – S-a făcut dreptate – Câinele este dus la București. – VEZI AICI […]

  2. […] UPDATE 10 ianuarie! – S-a făcut dreptate, câinele a fost luat și dus la București […]

  3. Ce explicatie a avut proprietarul despre rana cainelui. Cum anume a ajuns sa aiba rana respectiva?

    • Proprietarul susține că acel cațel al străzii era rănit când l-a luat, acesta fiind și motivul pentru care l-a băgat în curte.

Comments are closed.