Roxana Mînzatu: Fondurile UE nu pot fi momeală electorală pentru alegerile locale

0
619 vizualizari
views

Minciuna are picioare scurte, mai ales când o susții în fața specialiștilor. În Comisa de Audieri pe Fonduri Europene, acolo unde au venit aceiași ministri cu alt premier (Guvernul Cîțu), deputatul Roxana Mînzatu a avut a le adresa ambilor miniștri întrebarea:

E adevărat că anunțul că vor finanța autoritățile locale și satul romanesc cu fonduri europene din POIM actual pentru extinderea retelei de gaze naturale, începând din luna mai 2020, anunț confirmat în audierile precedente (cu rugămintea de a primi detalii pentru că primarii așteaptă finanțarea și nu promisiuni electorale) de fapt este o himeră și că astăzi este cert, nu se va realiza?

Dlui Bolos nu am avut ocazia să îi adresez nicio întrebare, precizează Roxana Mînzatu, deoarece s-au sistat dezbaterile la cererea doamnei Roberta Anastase.

Dl ministru Popescu a spus că dânșii niciodată nu au spus că lansează finanțare europeană anul acesta pe extindere de gaze, ci pe surse alternative de energie..

Cu toate acestea, potrivit bursa.ro , situația pare total diferită:

Ministrul interimar al Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunțat că, începând cu data de 15 mai, urmează să fie lansat apelul de proiecte privind implementarea Programului naţional de introducere a gazelor naturale.

„Solicit introducerea pe ordinea de zi a unei note de informare cu privire la stadiul implementării Programului naţional de gaze, de introducere a gazelor naturale. (…) Ordinul de ministru pentru aprobarea lansării apelului de proiecte este condiţionat de obţinerea acordului de mediu la nivelul Programului Operaţional Infrastructura Mare şi estimăm că, începând cu data de 15 mai 2020, lansăm apelul de proiecte şi se vor putea depune cererile de finanţare de către cei eligibili, autorităţile locale”, a declarat Boloş, în deschiderea şedinţei de Guvern.

El a precizat, la solicitarea premierului interimar Ludovic Orban, că suma totală alocată se ridică la 200 de milioane de euro, iar beneficiari au urma să fie 200.000 de gospodării.

https://www.bursa.ro/marcel-bolos-incepand-cu-15-mai-lansam…

”Fondurile UE nu pot fi momeală electorală pentru alegerile locale și iluzii vândute primarilor și comunităților locale, iar promisiunea finanțării din POIM a introducerii rețelelor de gaze la sate cu fonduri UE a fost lipsită de acoperire din toate punctele de vedere. O soluție cu finanțare națională, gen FDSI, rămânea și rămâne cea corectă și aplicabilă, cel puțin până nu se tranșează negocierile pe regulamentele UE pentru 2021-2027, unde dezbaterile despre eligibilitatea investiției în infrastructura gaze sunt foarte complexe.”, a explicat deputatul Roxana Mînzatu.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic