Românii vor merge din nou la vot – Ce înseamnă REFERENDUM

6
949 vizualizari
views

Cel mai probabil romanii vor merge la vot in 29 iulie.

Cuvântul referendum sau și plebiscit, cuvânt originar din limba latină, substantiv neutru în limba română (un referendum, două referendumuri), este folosit pentru a desemna procesul de consultare directă a cetățenilor unei țări în legătură cu un text de lege de o importanță cu totul deosebită sau asupra unei situații de importanță națională. Referendumul sau plebiscitul este o formă de democrație directă, în contrast cu democrația reprezentativă.

Se va cere demiterea presedintelui Traian Basescu dupa ce acesta a fost suspendat.

Ca procedură legislativă general acceptată, în cazul referendumului consultarea cetățenilor se face prin chemare la vot direct, pe buletinele de vot existând doar două opțiuni, Da sau Nu. Rezultatul referendumului este exprimat prin numărarea tuturor voturilor valabile exprimate și publicarea rezultatului final, în forma votului direct exprimat individual, sub forma unui Da sau Nu.

Pentru a determina rezultatul final majoritatea referendumurilor, cu excepții notabile care au nevoie de o lege specială care să menționeze excepția, necesită doar o majoritate simplă (jumătate din totalul voturilor valabile exprimate plus unul). Rezultatul este ori un Da în favoarea situației, planului, proiectului sau legii, ori un Nu.

Preluare BrasovPress.ro

www.brasovpress.ro

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

6 COMENTARII

  1. tin sa precizez daca acest presedinte nu a fost bun….atunci SA vedem ce fac ceilanti sarlatani….parerea mea astia doi(Ponta si Antonescu) sunt cei mai mari banditi…..ce credeti voi ca poate sa faca astia doi ????…lucruri bune nu cred….DRAGI ROMANI CRIZA A FOST IN TOATA EUROPA IAR BASESCU IMPREUNA CU BOC …NE-AU TINUT PE (LINIA DE PLUTIRE)…..NOI NU AM PATITO CA :ITALIA ,SPANIA.GRECIA,etc…..iar daca NOI ROMANII CREDEM CA VA FI MAI BINE ….NE INSELAM AMARNIC…..

    • Ce precizare inteligenta pe tine, m-ai spart. Se vede de la o posta ca ai ADN de PDL-ist. Du-te dupa „ceilanti” la scoala si lasa politica in seama oamenilor care fac politica.

  2. cu functia actuala antonescu isi poate gratia prietenul nastase si sa ne arate cat de tare e el.sa fim seriosi domnilor.toti sant la fel.

  3. Prima oara ar fi trebuit ca Ponta si Crin sa faca ceva pentru noi, si apoi sa-l atace pe Basescu! Sunt total scarbita de tot ce se intampla in tara asta!

  4. asi dori sa vedeti si voi toate declaratiile date de USL.. pai cum sa ii crezi mai pa astia ca dau bani ca dau salarii.la oameni ,,,PAI ASTA-I JAPCA…ponta cand a facut declaratii ca el are bani in visterie sa dea banii inapoi???? pai si unde sunt?si ….vedeti voi ca( MATUSA TAMARA) NU MAI FACE PARNAIE…VA FACE LA DOMICILIU….astia o sa ne fure ca o sa ajungem la sapa de lemn….pai PSD..cand a fost la putere ce au facut???au adus investitori (FANTOMA)…si toate fabricile mari …si uitativa …leul?…cade din ce cauza(pt.ca astia nu se gandesc decat la ei nu la noi)§……

Comments are closed.