Românii au dreptul să aibă salarii decente!Măsuri social-democrate pentru creșterea veniturilor

0
1.312 vizualizari
views

Salariul minim va crește începând cu ianuarie 2017 la 1.400 de lei, urmând ca până în 2020 să ajungă la 1.750 de lei, o creștere totală de 40%. În plus, până în 2020 este prevăzută o creştere a punctului de pensie la 1.400, de la 871,7, acum, iar pensionarii nu vor mai plăti contribuţii pentru sănătate. Pensia minimă garantată va crește cu 60% ajunând la 640 de lei. Sunt măsuri social-democrate prevăzute în programul PSD de guvernare.

”În guvernarea precedentă am redat demnitatea pensionarilor, profesorilor, medicilor şi tot ce a tăiat Guvernul Boc. Acum continuăm. Pentru a exista echitate și a avea o adevărată clasă de mijloc, vom crește și salariul mediu cu 56%, astfel ca la 1 ianuarie 2017 să fie 2.815 lei, urmând ca până în 2020 să ajungă la 3.950 de lei. Legea salarizării unitare va fi adoptată la 1 iulie 2017. Vom lua măsuri să fie plătite toate orele suplimentare efectuate, precum și toate gărzile efectuate de personalul medical.

Ca surse de finanţare pentru măsurile propuse avem în vedere fonduri europene atrase, ceea ce înseamnă 0,8% din PIB, înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii (din profitul şi dividendele companiilor de stat – 0,6% din PIB), alte tipuri de investiţii 1,3% din PIB, creşterea veniturilor populaţiei  2,7% PIB, creşterea gradului de colectare 0,3% din PIB, venituri suplimentare din impozit pe profit de la multinaţionale şi din redevenţe 0,3% din PIB. Vom avea în 2020 faţă de 2016 un supliment de 6% din PIB. La acest procent, se adaugă 3,7% din PIB, estimarea creşterii economice dată de Comisia Naţională de Prognoză, fără a lua în calcul măsurile pe care le va lua guvernarea PSD. În ceea ce privește cheltuielile bugetare suplimentare, acestea vor fi de 8,8% din PIB. Practic, va exista un plus de 9,2 miliarde de lei.

Românii au dreptul să aibă salarii decente, să fie plătiți corect pentru munca prestată și să își poată construi un viitor aici, acasă. Obiectivul PSD este ca fiecare român care muncește din greu, care contribuie sau a contribuit la creșterea economică să facă parte din clasa de mijloc. Nu forța de muncă ieftină trebuie să fie punctul de atracție pentru investitori, ci un mediu fiscal prietenos și predictibil și o forța de muncă bine calificată”, a declarat Marius Dunca, președinte PSD Brașov.

marius-dunca

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic