România se confruntă cu un val de infecții respiratorii. Ce spun medicii?

0
88 vizualizari
views

România se află în vârful valului de infecţii respiratorii, au precizat specialiştii, care mai spun că o scădere a numărului de îmbolnăviri va veni de luna viitoare. În această perioadă, medicii de familie şi cei de la camerele de gardă se confruntă cu un val uriaş de îmbolnăviri potrivit rador.ro

Cei care se prezintă la medic au viroze respiratorii, gripe, pneumonii sau, în cazuri rare, sunt infectaţi cu mai multe virusuri în acelaşi timp, inclusiv Sars-CoV-2. Numărul infecţiilor respiratorii a crescut semnificativ în prima săptămână de la începerea şcolii, mai spun medicii. Doar în judeţul Constanţa, în ultima săptămână, peste 6.600 de persoane au fost diagnosticate cu afecţiuni respiratorii, cu aproape o treime mai multe decât în săptămâna precedentă. Medicul Ana Maria Iancu, de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, atrage atenţia că suntem într-un sezon gripal intens şi că este bine să respectăm măsurile de protecţie din perioada pandemiei.

Evitarea spațiilor aglomerate, distanțarea fizică, portul măștii în spațiile aglomerate, sunt indicate și acum transmit medicii. De asemenea, la colectivitățile de copii, atât la grădiniță, cât și la școală sau în alte colectivități, se recomandă aerisirea frecventă a încăperilor, păstrarea riguroasă a igienii mâinilor și, bineînțeles, atunci când apar primele semne de boală, copiii să nu frecventeze colectivitățile.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic