Rezultatele la Bacalaureat 2018 sunt publicate pe 4 iulie de Ministerul Educaţiei

0
1.850 vizualizari
views

Miercuri, pe 4 iulie, peste 130 de mii de candidaţi care au susţinut examenul de Bac din prima sesiune primesc notele. Rezultatele la Bac 2018 sunt anunţate de Ministerul Educaţiei.

Peste 136 de mii de candidaţi s-au înscris pentru probele de la prima sesiune, din perioada 25 – 28 iunie. Elevii au avut de susţinut proba la română, proba obligatorie a profilului şi proba la alegere a profilului. Cei care au învăţat la liceele într-o limbă a minorităţilor au dat şi proba la limba maternă.

Rezultate Bac 2018: conform Ministerului Educaţiei, notele pentru candidaţi sunt publicate pe 4 iulie, până în ora 12.00.

Listele cu rezultate pot fi accesate online, pe bacalaureat.edu.ro. De asemenea, vor fi afişate simultan cu cele de pe Internet la avizierul liceelor unde elevii au dat probele la Bacalaureat. Potrivit regulilor, notele la Bac sunt publice.

Cum s-au dat notele la Bacalaureat

Lucrările de la fiecare probă scrisă de la Bac 2018 au fost corectate în funcţie de baremul stabilit de Ministerul Educaţiei, de către doi profesori evaluatori. Conform regulii, preşedintele comisiei se asigură că între notele acordate de cei doi profesori evaluatori este o diferenţă de cel mult 1 punct. Apoi, notele obţinute se trec, pe fiecare lucrare în parte.

Preşedintele comisiei este cel care face media dintre cele două note, care reprezinta nota finală pe lucrare. Tot preşedintele comisiei este cel care trece nota.

Media generală la Bacalaureat este media aritmetică, cu două zecimale, din notele de la probele scrise.

Cine este declarat promovat la examenul de Bacalaureat

Pentru a fi considerat promovat, regulamentul Ministerului Educaţiei prevede mai multe condiţii:

a) au susţinut probele de evaluare a competenţelor
b) au susţinut toate probele scrise prevăzute şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea
c) au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise

Elevii care nu sunt mulţumiţi de rezultatele obţinute pot face contestaţie tot pe 4 iulie, între orele 12.00 – 16.00.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic