Rețea apă potabilă și canalizare, două proiecte majore în derulare la Dumbrăvița

0
1.094 vizualizari
views

Două proiecte importante pentru locuitorii din comuna Dumbrăvița și satul Vlădeni sunt în plină desfășurare: rețeaua de apă potabilă și rețeaua de canalizare.

Popa Zachiu, primarul din Dumbrăvița spune că rețeaua de canalizare în sumă de 5 milioane de euro este realizată cu fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar 7 milioane de lei din bugetul localității au fost alocați pentru schimbarea rețelei de apă, aproximativ 13 kilometri de rețea.

Lucrurile nu sunt deloc simple, spune Popa Zachiu și atrage atenția cârcotașilor de serviciu care pun lucrările pe seama campaniei electorale, că asemenea proiecte necesită timp pentru aprobare, autorizații pentru lucrări și nu în ultimul rând o perioadă de timp pentru finalizare. Astfel, proiectul canalizării a fost inițiat în 2016 și după obținerea aprobărilor au fost demarate lucrările propriu-zis. Practic, din vara anului trecut s-au apucat efectiv de treabă și la acest moment sunt la 50% din realizarea rețelei. 

Și pentru că disconfortul pentru locuitori era deja creat fiindcă s-a săpat în toată comuna, primarul Popa Zachiu spune că împreună cu Consiliul Local a luat decizia de a schimba și rețeaua de apă potabilă. Simplu, să nu sape de două ori în câțiva ani. Sumele alocate pentru apa potabilă sunt de la bugetul local, urmând să fie realizată și o stație de epurare a apei în imediata apropiere.

La finalizarea lucrărilor, în 2021, se vor face demersuri la Compania Națională de Investiții pentru finanțare în vederea reasfaltării tuturor drumurilor din comuna Dumbrăvița și satul Vlădeni.

VIDEO LUCRĂRI CANALIZARE ȘI APĂ POTABILĂ

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic