Regulile privind începerea școlii, publicate de Ministerul Sănătății

0
432 vizualizari
views

Pe site-ul Ministerului Sănătății au fost publicate normele privind desfășurare cursurilor din luna septembrie.

Pandemia le-a determinat pe autorități să sporească măsurile de prevenire în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus. Vorbim despre niște măsuri care îi iau prin surprindere și pe părinți, una dintre reguli fiind aceea că elevii se întorc la școală pe răspunderea părinților!

Astfel, copiii vor putea intra în școală numai dacă vor veni cu o declarație pe propria răspundere completată de către părinți. În declarații, părinții trebuie să scrie dacă cei mici au tușit, au avut febră și dacă au intrat în contact cu vreo persoană testată pozitiv cu COVID-19 în cele 14 zile anterioare începerii școlii.

Pauzele vor fi luate în intervale orare diferite pentru ca elevii să nu fie prea mulți și să se evite aglomerația din școli. Nu vor fi permise mutarea copiilor în alte săli de clasă pe parcursul zilei, iar elevii nu au voie să se mute din bănci.

Masca de protecție va trebui  purtată în pauze atât de profesori, cât și de către elevi. De asemenea, cadrele didactice vor supraveghea elevii și îi vor instrui să interacționeze cât mai puțin între ei.

 

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic