Reguli noi la ITP: Consumul mașinii și depistarea erorilor stocate în computerul de bord vor fi verificate

0
8.615 vizualizari
views

Măsurarea consumului mașinii și depistarea erorilor stocate în computerul de bord sunt printre noile verificări la ITP.

Regulile noi pentru Inspecția Tehnică Periodică (ITP) a mașinii au intrat în vigoare, pe 22 iunie. Noile reguli  sunt o transpunere a regulamentului european.

Astfel, șoferii care se vor prezenta pentru efectuarea inspecției tehnice periodice trebuie să știe că autoturismul va fi supus unui test de depistare a erorilor stocate în computerul de bord, asemenea unei diagnoze.

Un al doilea test va fi cel al măsurării exacte a consumului mașinii, iar pentru autoturismele care sunt dotate cu instalații pe gaz se va inspecta nivelul de pierderi din rezervor și conducte.

Mai exact este vorba despre: dispozitive de suspendare a vehiculului pe una dintre punți, instalate la canalul de vizitare pentru stațiile de clasa a 3-a, dispozitive de conectare la interfața electronică a vehiculului (n.r. – instrument de scanare) inclusiv OBFCM (n.r. – preluarea și transmiterea consumului real de energie) pentru stațiile de clasa 2-a, platforme culisante cu anumite caracteristici tehnice îmbunătățite pentru stațiile de clasa a 3-a, decelerometru cu anumite caracteristici tehnice îmbunătățite pentru stațiile de clasele a 2-a și a 3-a (n.r. – un dispozitiv care este utilizat pentru a verifica eficienţa frânării vehiculelor), dispozitive de detectare a pierderilor GPL/GNC/GNL, după caz”, a declarat Roxana Dima, purtător de cuvânt al Registrului Auto Român, pentru Jurnalul.

Se schimbă modul de transmitere a datelor către RAR

Este schimbat și modul de transmitere a datelor către RAR.

Service-urile care fac ITP au obligaţia de a descărca un link prin care intră în server pentru a introduce datele, date care vor fi validate de Registrul Auto Român.

Odată cu noile reguli apar şi nemulțumiri din partea unor administratori de staţii ITP, asta pentru că a fost necesară achiziţia de echipamente performante. E drept, ei au fost anunţaţi de acum cinci ani despre aceste modificări şi au avut timp.

Noile reguli ITP sunt o transpunere a regulamentului european.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic