Râuri de lacrimi ale junioarelor voleibaliste după 0-3 cu campioanele de la CSS Sibiu

0
2.382 vizualizari
views

O sală de sport mult prea mică la ,,Colorom” sau așa cum îl știu codlenii și nu numai, Colegiul Tehnic ,,Simion Mehedinți” pentru un simplu meci de volei dintre două echipe de junioare 1. Iubitori de spectacol, tinerii codleni au luat cu asalt sala de sport a liceului cu mult înainte de ora stabilită pentru meciul de volei feminin dintre CSM Codlea și CSS Sibiu. Venite din postura de lidere ale clasamentului, junioarele de la Sibiu au impus ritmul jocului pe toată durata partidei. În setul întâi, s-a mers cap la cap până la 17, cu desprinderi ale oaspetelor la maxim două puncte pe tabelă. Junioarele gazdelor au avut de înfruntat și ostilitățile ciudate pe alocuri ale celui care-ar trebui să împartă dreptatea prin imparțialitate de sus din scaunul de la fileu. La 20-21, arbitrul principal și-a atras un cor de proteste ale publicului spectator codlean prin ciudata deczie de-a acorda punct și serviciu vizitatoarelor. S-a văzut din avion că la atacul codlean, jucătoarele de la blocajul sibian au atins mingea, care deși a căzut pe linia de fund a fost dată aut. Rar mi-a fost dat să particip la așa dublă greșală împotriva unei echipe gazdă.

Surprinse neplăcut de această decizie, jucătoarele de la CSM și-au pierdut concentrarea și scor a devenit repede 24-20. După un 24-21, o altă fază care-a aprins spiritele, o minge liftată de una dintre junioarele gazdelor, scorul devine 25-21 pentru că Dumnezeul jocului, arbitrul central dictează minge condusă și astfel primul set revine oaspetelor. Cu vânt din pupa pentru junioarele vizitatoare începe și setul secund. Fără să contest valoarea jucătoarelor din Sibiu, e cam mult din partea unor persoane de decizie, așa cum a fost cel din scaun la acest joc, să se comporte vis-a-vis de niște sportivi. Mai rău, mai grav, acești sportivi sunt niște copile. Ne mirăm că sunt tot mai mulți practicanți ai sportului în România ! N-ar trebui să facem asta. Acolo unde se încearcă ceva, se găsesc câte unii să taie aripile. Sper să mă înșel în această privință și să le văd în viitorii ani pe aceste puștoaice ajunse mari voleibaliste. Așa cum am auzit o jucătoare a gazdelor exclamând la un moment dat către o colegă: ,,Ăsta nu ne lasă să jucăm…”  Ce mai putem noi adăuga ca simpli privitori?

De deconcentrarea voleibalistelor de la CSM au profitat vizitatoarele, care și-au trecut repede în cont și setul doi, 25-19. Deși pregătite foarte bine din punct de vedere fizic, junioarele de la Codlea s-au ținut scai de campioanele de la Sibiu în setul al treilea. Dacă tabela de scor a arătat un 13-12, a venit declicul pentru gazde. Și soarele a avut un rol important, dar să u le căutăm noi scuze. Actul al treilea a revenit tot vizitatoarelor și tot la un 19-25 ca în setul secund. Felicitări echipei din Sibiu, tot respectul pentru dăruirea junioarelor de la CSM Codlea. La final de joc, râuri de lacrimi pe obrajii codlencelor, supărate evident pentru înfângere.

După părerea mea, Alexia Andreea Martinescu a fost cea mai bună jucătoare a jocului dar și cea mai afectată de înfrângerea suferită. Mult timp după terminarea jocului, lacrimile îi șiroiau pe față puștoaicei din Codlea. Cu o așa atitudine, îi prevăd un mare viitor în volei acestei sportive.  Iată lotul galben-albastrelor de la CSM Codlea la acest joc: Haba Adelina, Dumitra Lorena, Huivan Andreea, Marinescu Alexia, Martinescu Emma, Badiu Andreea(nu a jucat),Cotan Luana(nu a jucat), Dragomir Andreea, Oprea Diana, Sulugiuc Larisa, Sulugiuc Lavinia, Vagner Ana-Maria. Antrenor: Andrei George.

Merită felicitați și tinerii spectatori prezenți la joc.

CSM Codlea – CSS Sibiu 0-3 (21-25, 19-25, 19-25)

voleicsm-1 voleicsm-2 voleicsm-3

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic