Ptiu, stuchi-te-ar mâțele!

1
4.278 vizualizari
views

Puțini sunt cei care ne mai rețin atenția cu mai mult de 3 fraze, reacție firească a multora pentru că unii aleg să scuipe în prima, alții mai citiți la dovleac te îmbie cu glas mieros ca să aibă ce scuipa în a doua, iar câțiva destupați, numărați pe degete, parol, îi provoacă pe alții să scuipe. Și uite-așa scuipă fanariotul ca la ușa cortului, zi de zi.

La prima vedere ai spune că scuipatul împrejur pare a fi un hobby, însă aprofundând analele grupurilor de socializare constați  că, în funcție de mărimea frustrărilor sau interese, scuipatul capătă forma unui soi de sport local cu tendințe naționale.

Formele scuipatului sunt diverse: a lehamite, a ciudă, a invidie, a prostie…
Dar n-ar scuipa unul a deochi, Doamne fer! Și brusc mi-am amintit de romanul „Ciocoii vechi și noi”, că parcă în fiecare zi apare câte un Dinu Păturică, june cu fața oacheșă, ochi negri plini de viclenie, nas drept și cam ridicat în sus, ce-i indica ambiția și mândria grosolană… ca să scuipe….

Că până și bunica s-ar zvârcoli în mormânt de l-ar vedea, c-avea ea o vorbă: „Stuchi-te-ar mâțele!”

pisica speriata

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Chiar mi se face sila sa vad mizerii in perioada dinaintea campaniei. Nu au nici un fel de scrupule. Va rog sa nu permiteti sa faca asta pe Info Codlea ca pentru noi care vrem sa mai aflam ce e acasa ne intereseaza de Codlea nostra nu lupte pentru ciolan si decadere morala.

Comments are closed.