PSD și PER și-au dat mâna pentru EUROPARLAMENTARE 2019

0
817 vizualizari
views

Marius Dunca, președinte PSD Brașov, senator: Vreau să salut parteneriatul încheiat la nivel național între PSD și Partidul Ecologist, este un protocol de colaborare. Astăzi, parteneriatul este parafat și la nivelul Județului Brașov și vreau să îi mulțumesc domnului președinte pentru deschiderea de care a dat dovadă și pentru contribuția importantă pe care o va aduce în această perioadă. Acest protocol ne ajută să fim mai bine canalizați pe anumite teme și domenii de activitate. După cum o să vedeți și o să vă prezinte și dl. președinte Nămăescu, Partidul Social-Democrat a avut și în programul său de guvernare anumite domenii de activitate care au devenit acum prioritare.

Este și un semnal pe care îl dăm astăzi brașovenilor, pentru că județul nostru este unul montan, un județ ce trebuie să beneficieze de proiecte în zona de mediu, un județ cu bogății naturale ce trebuie conservate.

Cătălin Nămăescu, președinte PER Brașov: Așa cum spunea și dl.Președinte Dunca, sunt multe de făcut, important e să pleci la drum și să încerci să faci ceva. Plecăm la drum la nivel național cu un protocol în care avem cinci proiecte, pe care, cu ajutorul Partidului Social Democrat, sperăm să le vedem realizate.

În primul proiect este vorba despre interzicerea exportului de buștean și cherestea, pe o perioadă  de 10-15 ani, dublate de măsuri de împădurire corespunzătoare, este un proiect drag ecologiștilor. Mă bucur că am găsit susținerea pentru acest proiect care nu este un proiect al ecologiștilor, nu este un proiect PSD, este un proiect al cetățenilor României. Dacă reușim să facem acest lucru, în mod sigur toată lumea va fi foarte bucuroasă, pentru că mare parte din plus valoarea pe care o să o avem prin exploatarea pădurilor, va fi evidențiată în România. Adică materia primă va fi folosită aici, pentru a genera multe locuri de muncă și vom exporta produse finite.

Al doilea proiect se referă la TVA 0 la produsele Bio și tradiționale, iarăși un proiect vechi al ecologiștilor, care ne privește pe toți. Mâncarea sănătoasă trebuie să fie în centrul preocupării noastre, de zi cu zi. În plus, este datoria noastră să protejăm producătorii autohtoni.

Al treilea proiect ar fi cel care poate că va atrage și zâmbete și critici deopotrivă. Dracula Park poate că sună foarte sec. Vreau să vă spun că a fost gândit în ideea în care un brand precum e cel cu Dracula nu a fost valorificat, noi credem că poate să aducă mulți bani la bugetul României. Un parc tematic, realizat temeinic, ar putea să furnizeze o surpriză pentru ceea ce înseamnă măcar unul dintre brandurile la care ar trebui să ținem.

Al patrulea proiect se referă la obținerea unei autorizații de către investitor. Este vorba despre autorizațiile de mediu, pentru a fluidiza tot parcursul pe care îl au de făcut anumiți investitori. Obținerea unei autorizații de mediu în 48 de ore aduce stabilitate celui care obține această autorizație. El se angajează să respecte întru totul legislația în vigoare, având și o sancțiune de 10% aplicată proiectului în cazul în care nu va face acest lucru. Se poate întâmpla să nu respecte legislația, dar să nu fie ținut de autorizație luni de zile și să blocheze un proiect. Eu cred că investitorii vor primi cu brațele deschise această inițiativă.

În al cincilea rând, dar nu în ultimul rând, mai este un proiect care ne privește pe noi toți. Este un proiect pe care de vreo cinci-șase ani lucrăm, n-am avut parteneri pe care să-I aducem în aceeași ecuație cu noi, legea răspunderii magistraților. Acum, nu ne asumăm neapărat paternitatea acestei legi, foarte multă lume vrea să-și asume paternitatea ei. Ne bucurăm să iasă din protocol, avem nevoie de o justiție corectă în România. Toate aceste proiecte ne privesc pe noi toți, nouă ne sunt dragi, sunt de mult timp pe agenda noastră. Din păcate, nu am avut posibilitatea să le și implementăm, sperăm acum prin acest protocol să putem să facem să devină realitate. În schimb, acest protocol presupune ca PER să susțină lista PSD la alegerile care urmează.

 

 

Marius Dunca, președinte PSD Brașov, senator: Astăzi vreau să vă prezint o radiografie a ultimilor doi ani de guvernare, din punct de vedere al impactului măsurilor guvernamentale asupra brașovenilor. De fiecare dată am să fac un apel către opoziție să termine cu minciunile, cu manipulările și cu dezinformările la care se pretează. Ei văd minus unde este plus, spun că românii sunt în criză, dar statisticile îi contrazic. Cei din Opoziție să fie atenți ce comunică și cum, pentru că își bat joc de munca a milioane de români. STOP cu minciuna, STOP cu manipulările, STOP cu intoxicările!

Vreau să vă prezint o situație comparativă pe indicatori economici care arată cum a evoluat județul nostru în ultimii doi ani, de când PSD este la guvernare.

În timpul guvernării PSD, la nivelul județului Brașov a fost înregistrat un plus de 14970 de salariați:

2016 – 176.232 salariați

2019 – 191.202 salariați

 

În timpul guvernării PSD, ca urmare a măsurilor luate, brașovenii câștigă în 2019 cu 659 lei mai mult decât în 2016. Ne putem imagina ce înseamnă cei 659 lei pentru o familie.

2016 – 2143 lei

2019 – 2802 lei

 

În doi ani, numărul șomerilor din județul Brașov a scăzut cu 3397 persoane

2016 – 9.364 șomeri înregistrați

2019 – 5.967 șomeri înregistrați

 

În timpul guvernării PSD, rata șomajului în județul Brașov a scăzut cu 1,4%

2016 – 3,7%

2019 – 2,3%

În medie, un pensionar din județul Brașov câștigă astăzi cu 294 de lei mai mult decât în 2016

2016 – 1.114 lei

2019 – 1.408 lei

Aceasta este realitatea, cifrele vorbesc, exemple elocvente, argumente concrete. Reprezentanții Opoziției vin și ne povestesc, fără să vină cu vreo dovadă. Institutul Național de Statistică comunică public datele concrete, pe care oricine le poate verifica, pentru că sunt informații publice.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic