Proiect pentru prevenirea și combaterea violenței domestice

0
1.022 vizualizari
views

Reprezentanții PSD în Consiliul Județean au votat în favoarea proiectului de hotărâre a deliberativului, prin care este aprobată componența Echipei Intersectoriale Brașov pentru prevenirea și combaterea violenței domestice și a Regulamentului de organizare și funcționare a acestuia.

”Este o hotărâre la care noi, ca social-democrați, ținem foarte mult. După cum știți, Organizația Femeilor Social-Democrate Brașov a fost inițiatoarea unor dezbateri la care au participat ONG-urile cu activitate în domeniul combaterii violenței domestice. Cea mai importantă este cea la care a participat secretarul de stat al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse, doamna Grațiela Drăghici. Era o constatare pe care o făceam cu toții la vremea aceea, că greul era dus de asociații și fundații și că era nevoie de o implicare mai mare a statului. Acum, acest lucru este stimulat și de schimbările legislative inițiate de PSD”, declară Gabriela Colțea, consilier județean și vicepreședinte al OFSD Brașov.

Din Echipa Intersectorială fac parte reprezentanții mai multor instituții și organizații: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Direcția de Sănătate Publică Brașov, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov, Serviciul de Probațiune Brașov, Direcția de Asistență Socială Brașov, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane-Centrul Regional Brașov, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov, Serviciul Județean de Medicină Legală Brașov, Fundația ”Micu Bogdan” Brașov, Asociația ”Pas Alternativ” Brașov, Asociația Profesională a Medicilor de Familie 2008 Brașov, Asociația Psihosfera.

Echipa Intersectorială va centraliza și prelucra datele despre cazurile de violență în familie apărute, dar se va ocupa și cu conștientizarea fenomenului la toate palierele.

De la adoptarea Legii Nr. 174/2018 au fost luate mai multe măsuri în detrimentul violenței domestice, printre care, instituirea ordinului de restricție acordabil pe loc, sau pregătirea unei rețele naționale de 42 de locuințe protejate (una în fiecare județ) dar și o rețea de 42 de cabinete de consiliere vocațională pentru a sprijini victimele violenței domestice în obținerea unui loc de muncă și a independenței economice.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic