Prohodul fără pomană e ca nunta fără lăutari

8
1.783 vizualizari
views

DD-exMaria Grecea

Cine a murit, cui i-au mâncat coliva și acum și-au pus voal de mireasă și costum de ginerică, dar la nunți diferite? O întreagă poveste cu cădelniță și lăutari la Codlea.

Să începem cu începutul și să nu ne fie cu păcat, căci a fost într-o zi de 13. Zi cu ghinion ar spune cârcotașii, dar dacă te gândești că a fost și în Vinerea Mare, acolo unde Dumnezeu vrea Mântuire, nu politică, lucrurile încep să miroasă a putreziciune.

Și cum Dumnezeu nu a fost schimbul 3 când Dănuț cel Diaconescu s-a aflat în promenada Codlei, pesemne că Dumnezeu l-a trecut pe ilustrul OTV-ist pe răboj, căci nu a cântat cocoșul de 3 ori și cei mai destoinici și de încredere oameni ai săi l-au trădat. Aceleași discursuri electrizante, însă fără patos și lacrimi în fața poporului năpăstuit al lui Danut cel Diaconescu, au readus în atenția opiniei publice actul de tradare atât de necesar politicianului de rând peste gloata actuală, adunată pe atunci să îl ovaționeze la scena deshisă. Însă ,,Tatăl Nostru” s-a preschimbat în ,,Înger, îngerașul meu”, căci numai copiii să mai creadă promisiunile oamenilor mari!

Adio DDParcă îl aud și acum pe DD-istul carismatic aplaudat de cohorta sa cum promitea apartamente precum pâinea de la magazin și cum amenința cu moartea ciocoii vechi. Nici prin cap nu-i trecea autointitulatului ,,Mesia” al politicii românești că blonda superbă pe care o purta la braț prin mulțimea adunată, îl va trada cu seninătate. În fond, scopul scuză mijloacele, iar dacă scopul acesteia era altul decât cel al plebei, de ce nu? În fond, curcubeul fiecărui individ poate fi o peregrinare de la mov către roșu sau galben, dupa caz. Tot curcubeu se numește!

Și uite-așa, mai deunăzi,  după ce preafrumoasa blondă i-a cântat Prohodul lui Dănuț cel Diaconescu, si-a pus rochie de mireasă de culoarea Trandafirului Galben și a gonit pe calul lui Mărgelatu prin județ, să împartă dreptate și mântuire celor năpăstuiți și suferinzi de naivitate ca și până acum.

Cum însă drumul lung al pribegiei este anevoios, înainte mergătorul dar mult mai discretul om al plebei DD-iste în Senatul României, rămas fără colega de suferință, și-a călcat pe suflet și după o ,,veșnică pomenire” și-a spus: ,,Morții cu morții, viii cu viii” . Și cum după un calcul simplu care nu presupune matematică, ci doar logică, cei mai vii dintre cei vii au sângele roșu, a ales bine, speră acesta.

De sănătoși, fericiți și săraci vom fi, să ne bucurăm, căci noi vom moșteni pământul. Amin!

 

Doi fosti colegi

P.S. Nu faceți promisiuni electorale în Vinerea Mare, că oamenii chiar vă cred! Aviz amatorilor.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

8 COMENTARII

 1. Un articol fără cap si fără coada, scris intr-un stil aiuristic, facut probabil sa fie inteles doar de cei initiati. Nu ai curajul de a spune direct ce ai de spus, de a folosi nume si informatii concrete. Daca nu erau poze, omul de rand nu intelegea nimic.
  Asta e un timid atac la persoana.
  Jalnic

  • Stiloul pamfletarului nu explică mură-n gură, de aceea forma aleasă este pamfletul.

   PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care scriitorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc.

 2. Oricum nu au facut nimic pe unde-au fost niste bieti turisti electorali care alearga dupa ciolan ori in ce partid ar fi tot niste turisti ramin in rest anonimat si mimica de politician de negustor de piei de closca LA MAI MARE !!!!!!

 3. Ce pretentii sa ai de la oamenii simpli daca deputatii si senatorii sunt de vanzare. V-ati asigurat un loc in parlament pe spatele fraierilor si le-ati tradat incredere fugind la PNL si PSD. Mi-ar crapa obrazul de rusine !!!!

  Alexandra

 4. Hehe, dar de partidul care i-a primit pe traseisti nu spuneti nimic? Ei de ce i-au primit cu bratele deschise?

 5. S-ar putea ca, Doamna din Poza sa fii fost adusa la PNL ca sa faca afront contracandidatiilor din partid care concureaza cu Cancescu.
  Iar din „strile” de pe aceasta pagina din ultimii 2 ani stim ca OS este codeiul de propaganda a Primarului. Totusi nu inteleg de ce Primarul are nevoie de propaganda asta? Parerea mea: in loc sa-i prinda bine, se lasa discreditat de „pamfleturi” si „stiri pescaresti” al lui OS

Comments are closed.