Programul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav va fi extins la 16 ore

0
385 vizualizari
views

Programul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav va fi extins la 16 ore, în intervalul orar 07:00-23:00, începând cu data de 15 ianuarie 2024.

Această decizie a fost convenită de comun acord, în cadrul unei întruniri care a avut loc luni, 30 octombrie, la sediul Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA RA, în prezenţa oficialilor braşoveni şi a conducătorilor autorităţilor care reglementează domeniul aeronautic în ţara noastră.

Discuţiile au fost purtate de Şerban Todorică-Constantin – preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Marius Adrian Cojoc – directorul general ROMATSA RA, Nicolae Stoica – directorul general al Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR), Florin Virgil Manta – directorul Centrului de Dirijare a Zborurilor DSNAR Arad, Alexandru Anghel – directorul general al Regiei Autonome „AIBG”, alături de Daniel Ivan – şef serviciu Aerodromuri în cadrul AACR, şi alţi specialişti, în virtutea protocolului de colaborare tripartită CJ Braşov –ROMATSA – AACR care a făcut posibilă operaţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov la 15 iunie 2023.

La discuţii a participat şi Adrian-Ioan Veştea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, cel care în perioada în care s-a aflat la conducerea CJ Braşov a coordonat întregul parcurs al implementării proiectului AIBG, până la momentul inaugural.

Prelungirea orarului de funcţionare a Aeroportului Braşov este o necesitate obiectivă, rezultată atât în urma consultării companiilor care în momentul de faţă asigură curse spre şi dinspre Braşov (respectiv DAN AIR şi WIZZ AIR), cât şi a operatorilor care au exprimat intenţii ferme de a iniţia zboruri în perioada următoare (aşa cum este cazul FLY LILI).

Programul de funcţionare extins la 16 ore va putea asigura un număr semnificativ mai mare de curse şi de destinaţii, fapt care vine în întâmpinarea doleanţelor explicite formulate de operatorii aerieni.

Decizia pe care am convenit-o astăzi reprezintă un prim pas spre dezideratul pe care ni l-am propus de la bun început, şi anume acela de a avea un aeroport funcţional 24 de ore din 24. Vom continua întâlnirile de lucru cu partenerii noştri de la ROMATSA şi AACR, fără sprijinul şi susţinerea cărora nu am fi putut deschide Aeroportul Braşov la 15 iunie. Le mulţumim și pe această cale atât pentru faptul că au înţeles necesitatea şi oportunitatea extinderii programului după care funcționează Aeroportul nostru, de la 12 la 16 ore, cât mai ales pentru că au reușit să identifice resursele umane și materiale pentru a realiza acest lucru”, a spus președintele CJ Brașov, Șerban Todorică-Constantin.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ