Profesorii sarbatoriti azi in intreaga lume !

0
779 vizualizari
views

Inca din 1994, 5 octombrie este o zi in care sarbatorim educatia, profesorii si rolul important pe care acestia il au in educatia copiilor, in a le ghida primii pasi in procesul de invatare. In aceasta zi este important sa ne gandim ca pentru a construi un viitor mai bun pentru toata lumea este important sa investim in educatia copiilor si cum altfel sa facem asta cel mai bine daca nu prin a investi in profesori astazi!

In aceasta zi mai suntem indemnati sa ne gandim la drepturile si responsabilitatile profesorilor, la politicile si legile adresate lor. Toti le cerem profesorilor foarte multe. Nu numai ca ne asteptam sa ne invete tot felul de lucruri despre lume, despre matematici, cum sa vorbim si cum sa ne purtam, dar ei sunt responsabili de asemenea si de dezvoltarea spiritului nostru civic. Prin propriul exemplu, profesorii ne invata cum sa fim responsabili fata de mediu si cum sa ii ajutam pe cei din jur. Profesorii pun samanta unor valori si atitudini care transforma tinerii de azi in agenti ai schimbarii de maine.

Astfel, este o mare nevoie sa investim in profesori, in pregatirea si motivarea lor. Este nevoie sa ne gandim la lipsurile cu care se confrunta si care ii impiedica sa isi faca meseria cu pasiune, cu resurse si in conditii adecvate, precum si la impactul acestor lipsuri asupra promovarii educatiei pentru toti.

Stiati ca?

Exista 4 stalpi ai procesului de invatare:

1) Sa invatam sa traim impreuna.

2) Sa invatam sa stim.

3) Sa invatam sa facem.

4) Sa invatam sa fim.

  • 125 de milioane de elevi de scoala elementara nu sunt inca la scoala; majoritatea dintre acestia sunt fete.
  • Astazi, 870 de milioane de oameni nu pot citi si scrie; 70% sunt femei.
  • Mai este nevoie de recrutarea a aproximativ 10,3 milioane de profesori la nivel global pana in 2015 pentru a atinge obiectivul de asigurare a educatiei primare pentru toti copiii.

Sursa:  www.5oct.org

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic