Primul pas spre Parcul Natural Brassovia: 1000 ha transformate din pădure de exploatare în pădure parc

0
1.717 vizualizari
views

În timp ce PNL invită, demagogic, la plantări de arbori, dar face front comun cu PSD pentru continuarea proiectului Gorița, USR PLUS acționează, pe toate căile legale, pentru stoparea definitivă a acestuia şi pentru protejarea reală a pădurilor din jurul Braşovului.

  1. Vom continua să cerem consilierilor locali PNL renunțarea la proiect și respectarea acordului de parteneriat la nivel local.
  2. Mergem înainte cu demersul în instanță de anulare a proiectului, pornit în ianuarie 2020 și având următorul termen de judecată în 16.02.2021.
  3. Facem un prim pas spre protejarea pădurilor periurbane-recreative ale municipiului Braşov și spre dezideratul de înființare a Parcului Natural Brassovia https://bit.ly/2KFjoDn.

În ultima şedință de Consiliu Local, USR PLUS a cerut schimbarea încadrării a 1000 ha pădure din categorii funcționale în care sunt admise recoltări intensive de material lemnos, în categoria T II, subgrupa funcțională 1.4a – Pădure parc, în care nu sunt permise recoltările, ci doar lucrări speciale de conservare.

Această măsură dorim să se aplice cu prioritate pădurilor programate pentru tăiere din zona Gorița și din zona Noua – Răcădău, păduri luate la țintă în ultimii ani, cu exploatări masive.

  1. În Iista indicatorilor de performanță ai Regiei Pădurilor Kronstadt, propuși din inițiativa USR PLUS, am inclus identificarea și împădurirea a 30 ha (aproximativ 150.000 puieți) de teren agricol aflat în proprietatea mun. Brașov, folosind fonduri europene și finanțări APIA, care alocă pana la 9.000 euro pentru un ha de pădure nou înființată.

Reamintim că, în urmă cu un an, Allen Coliban, în calitate de senator, adresa o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis, prin care îi solicita, printre altele, includerea luptei împotriva tăierilor ilegale de păduri în Strategia Națională de Apărare a Țării. http://bit.ly/34rY613

Unul dintre angajamentele asumate de Alianța USR PLUS în planul de guvernare privește creșterea suprafețelor impadurite din România și combaterea tăierilor ilegale prin DNA-ul Pădurilor.
https://www.usrplus.ro/impadurim_romania_si_combatem_taierile_ilegale_prin_dna_ul_padurilor

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic