Primul aeroport construit de la zero după aproape 50 de ani, va fi operațional la sfârșitul acestui an. Care sunt destinațiile de zbor?

3
4.396 vizualizari
views

Primul aeroport construit de la zero după aproape 50 de ani în România, va fi operațional la sfârșitul acestui an, cel mai probabil cu 1 noiembrie. Anunțul a fost făcut în cadrul întâlnirii Asociației Aeroporturilor din România, care se desfășoară în Poiana Brașov.

Există nerăbdare și oamenii își doresc ca Aeroportul Internațional Ghimbav – Brașov să fie operțional în cel mai scurt timp. Toate contractele sunt în implementare și nu vor mai exista impedimente. Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, este optimist că anul acesta aeroportul va deveni operațional.

Primele avioane vor zbura pe rute către Germania, Austria, dar și Spania, iar acest lucru se va face treptat, în funcție de solicitări. Se estimează un flux de 300 de mii de pasageri anual, pentru început, apreciază Alexandru Anghel, director implementare Aeroport Brașov

”Se dorește să se zboare către Viena și Munchen, Londra este de asemenea o destinație luată în calcul, Roma și posibil și Spania (Valencia si Barcelona) unde sunt multe comunități de români și se poate face și turism. Se poate face și cargo la cală la avion, dacă vine vreun operator care va dori. Depinde de volum.” – Alexandru Anghel

Va fi unul din cele mai importante aeroporturi din România și peste 1 an va avea 1 milion de pasageri, consideră președintele Asociației Aeroporturilor din România, Davic Ciceo.

Și Romatsa susține toate demersurile pentru operaționalizarea aeroportului. 

”De 2 ani traversăm o perioadă dificilă. Trebuie să colaborăm și să comunicăm pentru a ne atinge obiectivele. Anul 2021  a avut o scădere de 37% față de anul de referință prepandemic 2019, dar cu o creștere semnificativă față de 2020, când scăderea a fost de 53%. Sperăm la o recuperare gradual a traficului aerian,  suntem optimiști. ”Marius Adrian Cojoc, director general Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian.

Ideea construcției aeroportului a inceput din anul 2008, in baza unei ordonațe de Guvern, in 2014 a fost finalizată pista. În 2016 s-a reușit revizuirea studiului de fezabilitate. Totalul investiției în Aeroportul Internațional Ghimbav-Brașov se va ridica la 120 milioane de euro.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

3 COMENTARII

 1. Super,Sa fie într-un ceas bun. Mult succes și aștept cu nerăbdare primul zbor Valencia – Brașov.

 2. sa credeti voi ca „ideea” este din 2008…
  ideea este din perioada interbelica… cand se proiectasera si rutele… spre exemplu, zboruri de la Brasov la Odesa..
  in perioada comusita s-a tot dorit a se face, dar bucurestiul s-a opus…
  dupa 90, fiecare primar care a venit a vorbit despre asta la 1 moment dat; fiecare sef de consiliu judetean a promis ca face aeroport..

  este o necesitate IMPERATIVA a centrului tarii…
  spre exemplu, tocmai urmeaza sa plec la madrid. De ce trebuie sa ma chinui sa merg la Otopeni?

Comments are closed.