Primarul Allen Coliban, anchetat de DNA

0
145 vizualizari
views
Allen Coliban, primarul municipiului Brasov isi prezinta raportul de activitate dupa doi ani de mandat in functia de primar al Brasovului, in cadrul unei conferinte de presa organizate in Sala de Consiliu a Primariei Brasov, marti, 1 noiembrie 2022. Inquam Photos / Alex Nicodim

Tribunalul Brașov a confirmat redeschiderea urmăririi penale într-un dosar al DNA în care e implicat primarul Coliban.

Tribunalul Braşov a confirmat, marţi, la solicitarea DNA, redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care intimaţii sunt primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, şi city-managerul Adriana Miron.
Potrivit unor surse, dosarul fost deschis în urma unei plângeri depusă la DNA de un ONG, iar primarul Braşovului este acuzat că ar fi delegat ilegal atribuţiile sale către Adriana Miron, angajat al municipalităţii, în condiţiile în care Consiliul Local Braşov a stabilit, printr-o hotărâre luată anterior, că atribuţiile primarului revin viceprimarului liberal Sebastian Rusu în cazul în care edilul este plecat sau se află în concediu.

O decizie similară, de repunere pe rol a urmăririi penale, a fost luată în februarie, de magistraţii braşoveni, la solicitarea DNA, în dosarul cunoscut sub numele „Amural”, în care s-au efectuat cercetări privind condiţiile în care asociaţia cu respectivul nume a folosit Catacombele, spaţiu aparţinând municipalităţii.

Anterior, Curtea de Conturi stabilise că Asociaţia Amural ar fi ocupat ilegal domeniul public, respectiv Catacombele, creând un prejudiciu de peste 130.000 de lei la bugetul local.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ