Prima ediţie a Festivalului Naţional al Fanfarelor – Parada Codlea 2013

2
2.057 vizualizari
views

11 mai, zi însorită de primăvară. La Codlea a avut loc prima ediţie a Festivalului Naţional al Fanfarelor, eveniment ce a reunit fanfare din toată ţara şi a atras iubitori ai muzicii de promenadă. La primele ore ale dimineţii, în diferite zone ale oraşului, 6 fanfare au dat deşteptarea locuitorilor municipiului Codlea, invitându-i pe strada Laterala, unde aceştia au putut urmări defilarea fanfarelor (parada).

În cadrul Festivalului Naţional al Fanfarelor, fiecare fanfară participantă a susţinut un recital de aproximativ 30 de minute pe scena instalată de către Primaria Municipiului Codlea. Organizatorii au premiat pe rând fanfarele:

– Fanfara “Promenada” Câmpia Turzii
– Fanfara “Atlantisz” Ozun
– Fanfara “Armonia” Târnăveni
– Fanfara  ”Argeşul” Piteşti
– Fanfara “Vulcan” jud Braşov
– Fanfara “Sighişoara”

Un moment deosebit l-a constituit celebrarea a 100 de ani de viaţă a unui locuitor al Codlei, Popa Ioan, căruia administraţia i-a conferit titlul de cetăţean de onoare, moment de o mare încărcătură emoţională pentru familia şi rudele acestuia.

Prima ediţie a Festivalului Naţional al Fanfarelor a adus la Codlea virtuozi ai instrumentelor de suflat, componenţi ai unor fanfare consacrate, care au dăruit codlenilor câteva ore de încântare. De remarcat prelucrările muzicale ale fanfarelor prezente. Cine şi-ar fi imaginat că piese foarte cunoscute ale formaţiei ABBA pot fi interpretate la superlativ? Sau că ritmul şi mişcarea pot fi îmbinate armonios cu muzica de promenadă? Un spectacol bun, o primă ediţie care se doreşte tradiţie la Codlea.

Galeria foto completă pe facebook >AICI<

Festivalul Fanfarelor – Parada

Festivalul Fanfarelor – Recitaluri

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. Fara cuvinte ! totul foarte frumos multumim organizatorilor, lucrurile incep incet incet sa se chimbe este vizibil clar peste tot in orasul nostru ,pacat ca nu avem si noi o fanfara sa ne reprezinte ,mult succes in continuare.

  2. […] Vezi aici prima ediție CLICK […]

Comments are closed.