Președintele Klaus Iohannis spulberă visul românilor de a scăpa de cele 102 taxe nefiscale

0
821 vizualizari
views

Decizia Președintelui României de a ataca la Curtea Constituțională legea eliminării celor 102 taxe a stârnit un val de nemulțumiri în rândul românilor care sperau să scape de taxele nefiscale. Potrivit declarațiilor președintelui PSD Brașov, Marius Dunca, gestul președintelui Klaus Iohannis este unul politic, cu motivaţii exclusiv politice, fără a lua în considerare interesele românilor. Fiecare român pierde în fiecare an zeci de ore la cozi pentru a achita cele 102 taxe nefiscale care ar trebui eliminate. Specialiştii apreciază că 90% din timpul petrecut de cetăţeni pentru a achita taxe şi impozite era ocupat tocmai de aceste taxe.

”Prin această decizie, Klaus Iohannis îi umileşte pe români şi le spune că motivaţiile politice personale sunt mai importante decât interesul legitim al fiecărui român.
Partidul Social Democrat a propus în Parlament această lege, pentru a veni în ajutorul românilor şi firmelor româneşti care se confruntă zilnic cu o  birocraţie excesivă. Am demonstrat cu cifre şi calcule precise că această lege este sustenabilă din punct de vedere bugetar. Am răspuns punctual la toate îngrijorările pe care preşedintele Iohannis le-a exprimat public. Mai mult, legea a fost votată în Parlament cu o largă majoritate, de către toate partidele, ceea ce înseamnă că marea majoritate a românilor, prin reprezentanţii lor, o susţin.
În ciuda acestor argumente, Klaus Iohannis a luat o decizie împotriva românilor. Din păcate, observăm şi un exces periculos în ceea ce priveşte sesizările la Curtea Constituţională. Preşedintele Iohannis încearcă să folosească CCR pentru a bloca o lege, având motivaţii strict politice.
Observăm că se formează o coaliţie a austerităţii, formată din Klaus Iohannis, guvernul zero şi PNL. Au refuzat să scadă preţul la medicamente, au contestat la CCR legea conversiei, au blocat legea prin care am crescut cu 15% salariile personalului din educaţie şi sănătate şi am reparat inechităţile din ordonanţa 20, iar acum blochează eliminarea celor 102 taxe nefiscale.
Să nu le mai permitem să își bată joc de toți românii, să ne considere pomanagii sau trântori!”
Marius Dunca,
Președinte PSD Brașov
Candidat PSD pentru Senat
Cod Unic AEP 11160007
marius_alexandru_dunca
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic