Povesteste-ne intr-o fotografie Tara Barsei asa cum o vezi TU!

1
1.529 vizualizari
views

Azi, 17 octombrie 2011, Brasovul a gazduit intr-un cadru inedit la Bastionul Postavarilor  vernisajul expozitiei de fotografie ,, Istorisire din Tara Barsei”, dedicata aniversarii a 800 de ani de la prima atestare documentara a acestor meleaguri.

Au fost prezentate  lucrari  de la doisprezece artisti selectionati de un juriu exigent: Andrada Baba, Sabrina Barbu, Bela Benedek, Robert Cadar, Ciprian Petru Gal, Verena Hellmann (cea mai tanara participanta), Levente Miklos, Ionut Matei, Claudiu Paduroiu, Andrei Parvulescu, Teodor Constantin Popovici, Adrian Tinca.

Invitat de onoare a fost  fotograful  Eduard Reinhold Baak, cunoscut pentru  lucrarile sale in care evidentiaza arhitectura saseasca a cetatilor si bisericilor fortificate din Transilvania in anotimpuri diferite si in conditii de lumina diferite. Realizate pe parcursul unei perioade de  patru ani, cele aproximativ 80 de imagini constituie subiectul admiratiei multor fotografi profesionisti si deliciul publicului.

Fotografiile expuse au fost imprimate pe file vechi de caiet studentesc, prinse cu magneti pe structura metalica ruginita din ineriorul vechiului turn brasovean.

In acest an au fost premiate lucrarile ,,Tara de basm”- Ciprian Petru Gal, ,,Iisus Mantuitorul”- Ionut Matei, ,,Dragonii Cetatii Corona”- Sabrina Barbu.

Castigatorul primei editii a concursului, artistul codlean Robert Cadar, a atras din nou atentia juriului dar si a publicului prin calitatea executiei si originalitate. A expus de aceasta data doua fotografii alb-negru: ,,Bastionul Postavarilor “ si ,,Vechiul strajer”.

Andrada Baba din Fagaras a prezentat  lucrarea ,,Magura Codlei”,  prezentand intr-o maniera artistica deosebita unul dintre simbolurile orasului nostru.

Organizata de Forumul German de Tineret de la Brasov, expozitia ramane deschisa vizitatorilor pana in data de 6 noiembrie 2011, de marti pana vineri.Vernisaj expozitie foto, 17 octombrie 2011 – Brasov, Bastionul Postavarilor:

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Cat talent e concentrat acolo……sau poate ca exista talente, peste tot si trebuie doar OAMENI ca voi sa le vada, sa le aduca in lumina, sa vorbeasca despre ele….Tare frumos si cald scrii, Corina Nica. Felicitari tie pentru articol…..felicitari lui Robert Cadar pentru tot ce descopar frumos despre el.

Comments are closed.