Doripesco a găzduit a doua ediţie “Cupa Soţ – Soţie”

1
3.752 vizualizari
views

În 16.10.2011 s-a desfăsurat ultimul concurs din anul acesta, organizat de Doripesco-Delta din Carpați: ,,Cupa soț-soție”, care, aflat la a doua ediție, a creat o atmosfera deosebită la Vadu Roșu și m-a inspirat să scriu următoarele rânduri.

Am avut plăcerea să cunosc 18 cupluri cărora le multumesc pentru disponibilitate și amabilitate. Mulți dintre ei au participat și anul trecut la acest concurs, se cunoșteau, am întâlnit și legături de familie (nași/fini).

Am pornit cu o curiozitate  caracteristică în ceea ce trebuia să fie un ecou al acestui concurs de pescuit și am ajuns să fac o incursiune prin viețile acestor persoane care au avut deschiderea să-mi vorbească și care mi-au creat o altă perspectivă …

I-am întrebat în special, ce anume îi leagă, ce au special ca și cuplu, dacă au aceeași pasiune-pescuitul și cum au rezistat atâția ani împreună-fiind cupluri de cursă lungă (până la 20 de ani vechime…)

Dincolo de glumele lor gen : ,,E prea scump să găsești altă pereche” sau ,,Ceea ce ne definește este haosul și ceea ce ne ține împreună este simțul umorului” cu care ne-am amuzat și am ignorat temperatura, am găsit niste definiții metaforice ale iubirii care m-au surprins. Vedeți voi, într-o societate în care a iubi pe cineva fără să ai nici o nevoie – este ceva nefiresc, unde a iubi pe cineva necondiționat este ceva foarte rar și unde a iubi pe toată lumea este ceva considerat practic, greșit, nu e ușor să înțelegi de fapt, ce este iubirea. Și în această actualitate care este deseori întunecată, aceste cupluri au au fost cele care au ,,luminat” Balta 4 .

Câteva propoziții prin care s-au definit cuplurile:

 • –          ,,Nu exista bucuriile mele sau greutățile mele, exista doar ale noastre…” (Mariana și Levi);
 • –          ,,Iubirea noastră este doar în creștere… Soția mea este talismanul meu… îmi poartă noroc la pescuit” (Lucia si Catalin);
 • –          ,,O cunosc pe soția mea de când s-a născut… eram vecini, eu eram copil și am văzut când au adus-o părinții cu un taxi de la maternitate… și de o viață ne completăm…” (Corina si Sorin)
 • –          ,,Suntem doi artiști care combină arta de a pescui cu arta de a menține o familie…” (Xenia si Dan)
 • –          ,,Ne-a ajutat Dumnezeu pe fiecare să ne găsim perechea…” (Ioana si Marian)

Poveștile lor de viață cu siguranță sunt foarte ample și ar acoperi mii de pagini, dar esențial este că aceste cupluri au făcut o alegere: în momentele lor de criză și-au pus următoarea întrebare ,,Ce ar face iubirea acum?”. Astfel, pe rând, ei (și ei știu care) mi-au arătat următoarele:

 1. ce înseamnă o prietenie de durată și să extinzi pasiunile tale către cei dragi;
 2. ce înseamnă loialitatea și dăruirea;
 3. că pasiunea în convingeri  poate merge alături de o persuasiune amabilă;
 4. că puterea personală nu ia din feminitate ci îi adaugă;
 5. că atunci când oamenii sunt dornici să iubească, nu există limita la ceea ce poate fi admis cu amabilitate;
 6. că chiar dacă esti stâlpul familiei nu înseamnă să uiți de sensibilitate și de grija față de ceilalți;
 7. că sensibilitatea nu ia din masculinitate ba chiar îi adaugă;
 8. că nu e nevoie să ai aceeați mama ca să ai un frate;
 9. că există modalitați simple în care îți poți folosi abilitățile pentru a îmbogăți viața altora.

Toate aceste lucruri bune pe care le scriu vin de la acești concurenți, de la aceste cupluri minunate, ei mi le-au transmis și m-au învățat …

Bineînțeles că suntem aici pentru a face lucruri bune unul pentru celălalt, nu e așa ca este minunat?

Mulțumesc.

Cristina Tirea

A doua editie „Cupa Sot – Sotie”

Decernarea premiilor

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

Comments are closed.