Poliția Rutieră, obligată să anunțe prezența radarelor. Cum pot afla șoferii unde sunt amplasate acestea

0
114 vizualizari
views

Senatul a adoptat tacit, la începutul lunii martie, o propunere legislativă de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Printre modificări se numără și una referitoare la amplasarea dispozitivelor radar. Conform proiectului de lege, echipajele de poliție nu vor mai avea voie să stea la pândă pentru a prinde șoferii care depășesc limita de viteză.

Poliția Rutieră, obligată să anunțe prezența radarelor

Amplasarea radarelor pentru măsurarea vitezei autovehiculelor va trebui semnalată din timp conducătorilor auto.

Autovehiculele poliţiei, staţionate sau în deplasare, cu care poliţiştii rutieri se află în misiune de supraveghere şi control, utilizează semnale de avertizare luminoase şi sau sonore. Folosirea dispozitivelor de măsurare a vitezei se face doar de către poliţiştii rutieri din autovehiculele poliţiei inscripţionate sau din afara acestora, la loc vizibil pentru participanţii la trafic”, se precizează în textul proiectului de lege.

În plus, șoferii vor avea dreptul să folosească dispozitive de detectare a radarelor Poliției Rutiere. Dar nu și aparate de bruiaj, care să împiedice stabilirea viteze de deplasare a mașinii.

Cum pot afla șoferii unde sunt amplasate radarele

Noua lege stabilește că Poliția Rutieră va fi obligată să anunțe prezența radarelor fie prin indicatoare rutiere, fie prin mass-media.

Poliția Rutieră avertizează conducătorii de autovehicule în legătură cu prezența în trafic a dispozitivelor de măsurare a vitezei prin mass-media sau panouri de avertizare. Conducătorii de autovehicule pot folosi mijloace proprii de detectare a dispozitivelor de măsurare a vitezei”, se arată în propunerea legislativă.

Astfel, șoferii pot afla unde sunt amplasate radarele poliției de la televizor, radio sau pe internet. Sau pot întâlni indicatoare rutiere care semnalează prezența unui radar.

Deocamdată însă, noile prevederi legislative vor intra în dezbaterea Camerei Deputaților, scrie promotor.ro. Dacă vor fi adoptate, atunci legea va fi trimisă pentru promulgare Președintelui României.

Așadar, abia după ce vor fi publicate în Monitorul Oficial noile reguli, polițiștii vor fi obligați să anunțe prezența radarelor.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ