Pinocchio și Cap de Plută, salvatorii Codlei la superlativ!

0
1.635 vizualizari
views

Deși par oameni în toată firea, ambele personaje parcă desprinse din benzile de desen animat care și-au propus să salveze Codlea, sunt niște copii. Nu știm deocamdată de cine vor să o salveze, poate de ei înșiși, că ideile lor nu prind la popor așa cum s-ar fi așteptat. Dacă pe de o parte Cap de Plută și-a furat-o când a mușcat mâna care i-a întins osul și a pierdut un proces în instanță  intentat chiar de către el fostului șef de la partid, Erwin Albu, iar apoi s-a smiorcăit pe facebook că îl lasă Erwin Albu fără pâine la copii,  cel de al doilea salvator, Pinocchio, își atrage cu fiecare zi tot mai mult reticența opiniei publice. Pentru că minte cu nerușinare în încercarea de a-și acumula capital de imagine. Sigur, uneori are și idei, dar nu neapărat bune. Dar sigur are nasul mare!

Ultima oară s-a gândit că ar fi grozav dacă la intrările din oraș am avea sensuri giratorii, că parcă aduce a curbă ieșirea din capătul serelor Codlea. Și cum nu îți trebuie multă minte și nici cerneală să scrii Direcției de Drumuri și Poduri, instituția l-a lămurit repede că bate câmpii.  Nu se poate face un giratoriu la ieșirea din oraș, pe DN1.

Dar el continuă să salveze Codlea, mai nou gândindu-se că ar trebui să atragem, atenție, jurnaliști care să scrie despre oraș. Și am murit de râs. Despre ce ar putea scrie? Despre baletul lor zilnic? Despre MINCIUNILE aruncate în online, pe care unii oameni de bună credință le înghit?

Mi-a atras atenția o postare publicată  de către Pinocchio pe grupul de inițiativă al USR Codlea, Codleanul, în care spune că, citez: în prezent, activitățile culturale ale Codlei nu prea fac turul jurnaliștilor (mai puțin cei plătiți să facă asta, cum e Stan) și nici nu se înghesuie lumea să vină de prin alte părți.

Bine, Pinocchio fiind mai mereu la București, nu are de unde să știe că orașul nostru chiar este vizitat și apreciat, la fel cum nu știe că Stan (adicătelea subsemnatul) nu primește niciun ban la acest moment pentru promovarea culturală a orașului. De fapt, Stan nu a primit niciun leu în 2019 pentru promovarea orașului. Probabil Pinocchio s-a gândit că am încasat bani pentru că am fost mereu prezenți la toate sărbătorile și manifestările culturale ale orașului în acest an. Ei bine, nu am vrut pentru a evita mizeriile și apostrofările de gen: ”Stan se îngrașă din bani publici”. Iar pentru cultura ta generală, Pinocchio, când prestam servicii pe Asociația Pentru Înfrumusețarea Codlei, sumele de bani strânse în timpul anului erau direcționate către Gala Premiilor de Excelență Codlene, unde acelor copii deosebiți le erau recunoscute meritele. Sau pentru diferite cauze umanitare.

M-a întrebat o mămică în decembrie de ce nu se mai face gala, cea de a VII-a ediție. Mi-a fost jenă să îi spun că din cauza ta, Pinocchio. De bun și de lemn ce ești, Pinocchio! Atât de lemn, că n-ai fost în stare să oferi copiilor pe care i-ai rugat să te ajute voluntar la plantarea de puieți, un pahar cu apă. UN PAHAR CU APĂ! I-ai lăsat să moară de sete!

Dar tu nu ai de unde să știi, pentru că nu îți iei în calcul lucrurile mărunte, detaliile. La fel cum nu știi că ultimul artist la Gala Premiilor de Excelență ne-a costat 100 milioane, iar primăria nu a dat niciun ban. I-am dat noi, eu, din Asociația Pentru Înfrumusețarea Codlei. Tu te-ai dus repede la ANAF să ne reclami, credeai că furăm. 

Revenind, dragă Pinocchio, frumos ar fi ca un copiluț  bine crescut cum te dai (noi știm că ne minți și ești plin de ură), să îți retragi afirmațiile și să îți ceri scuze public pentru minciuna din 22 iulie, spusă pe grupul Codleanul.  Și de această dată, tot răul pe care vrei să îl faci denigrând, se întoarce în bine înzecit, știi de ce? Pentru că, după ce administrația ți-a citit ”înțepătura”, a realizat că are nevoie de mediatizare în ceea ce privește activitățile sale culturale, motiv pentru care am fost contactați să le facem o ofertă. Și uite-așa, dragă Pinocchio, ne-ai făcut un bine.

La recitire, dragă Pinocchio! Cu bine, Cap de Plută!

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic