Piloții ucraineni de pe F-16 ar putea să fie pregătiți în România

0
53 vizualizari
views

România ar fi luată în calcul ca o posibilă locație pentru a instrui piloții ucraineni să piloteze avioane de luptă F-16, potrivit a trei surse oficiale care au cunoștință de acest plan, informează POLITICO.

„România este unul dintre site-urile pe care coaliția le caută pentru a găzdui antrenamente”, au declarat, sub protecția anonimatului, un oficial occidental și 2 americani, identificați drept actual și fost oficial ai Pentagonului, scrie Politico.

Un grup special desemnat lucrează la negocierea unui contract pentru desfășurarea antrenamentului aeronavelor la un loc din România, au mai declarat aceștia.

Este probabil ca Lockheed Martin, care construiește F-16, să conducă antrenamentul, au adăugat aceștia, mai scrie Politico.

Oficialii europeni n-au comentat scenariul potrivit căruia ar fi în discuție o propunere ca piloți ucraineni să fie pregătiți în România.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Olandez al Apărării ar spune doar că partenerii lucrează la înființarea unui centru de antrenament F-16 în Europa de Est, ar că discuția despre ce țari vor dona avioane nu a fost încă soluționată.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ